Falsk artikel løj Yahya Hassan død: Nu politianmelder Ekstra Bladet sagen

Det er endnu uvist, hvem og hvad, der ligger bag artiklen, der til forveksling ligner Ekstra Bladets layout

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

En artikel om, at Yahya Hassan blev tæsket til døde i en celle i nat, har spredt sig på de sociale medier i løbet af dagen og har medført adskillige henvendelser fra læserne til Ekstra Bladet.

Der er dog tale om en falsk artikel, der blot er lavet, så den ligner en artikel på Ekstra Bladets hjemmeside. Journalisten, der står anført som skribent til artiklen, har naturligvis ikke haft noget med den falske historie at gøre.

Ekstra Bladet tager sagen meget alvorligt, og misbruget har nu medført, at Ekstra Bladet politianmelder sagen. Det fortæller Ekstra Bladets chefredaktør, Karen Bro.

  En artikel i ekstrabladet.dk-layout, der fortæller, at Yahya Hassan er død, er falsk. Foto: Finn Frandsen Samfund Yahya Hassan-artikel er falsk

- Vi ser dybt alvorligt på sagen. Det er et angreb på Ekstra Bladets troværdighed, og vi arbejder på fuld tryk for at finde ud af, hvad der ligger bag. Men vi kan konstatere, at det ikke er et hackerangreb, siger hun.

Artiklen har publiceringstidspunkt  d. 19. februar klokken 00.05, og i stedet for ekstrabladet.dk er artiklen publiceret på et domæne, der hedder ekstrabladet.co.

Herunder kan man se et screendump af den falske artikel:

Screendump af den falske artikel
Screendump af den falske artikel
 

0 kommentarer
Vis kommentarer