Annonce:
Annonce:

Familie advarer med stærkt billede: Fars overdosis-død kunne være undgået

Et billede af en smilende mor og to børn foran deres afdøde fars kiste er blevet delt knap 300.000 gange på Facebook. Billedets formål er at advare mod overdosis, som faren døde af.

Eva Holland lagde dette billede af sig selv og sine børn foran afdøde Mike Settles kiste på Facebook for at advare mod heroinmisbrug. (Foto: Facebook)
Eva Holland lagde dette billede af sig selv og sine børn foran afdøde Mike Settles kiste på Facebook for at advare mod heroinmisbrug. (Foto: Facebook)
Annonce:
Følg Samfund

Umiddelbart ligner det et tilforladeligt familiefoto. En ung mor står smilende med sine to børn omkring sig, der også smiler det bedste de har lært til fotografen.

Men ser man til højre i fotografiet, bliver det noget mere opsigtsvækkende. For her ligger liget af en ung mand i en åben kiste

Manden ved navn Mike Settles er børnenes far og døde 2. september efter alt at dømme af en overdosis heroin, blot 26 år gammel. Og det vil Eva Holland, der nu er enke sætte fokus på. Derfor postede hun i sidste uge det utraditionelle familiefoto på sin Facebook-profil. Et billede, der i skrivende stund, er blevet delt knap 300.000 gange.

I billedteksten har Eva Holland skrevet:

Annonce:

'Jeg er sikker på, at dette billede vil få en masse mennesker til at føle ubehag, og det vil måske også gøre nogle rasende. Men hovedårsagen til at jeg tog det var for at vise virkeligheden ved misbrug. Hvis du ikke vælger rehabilitering hver eneste dag, er det her din eneste vej ud. Ingen forældre burde være med til at begrave deres barn, og ingen børn så unge som vores burde være med til at begrave deres forældre.'

I teksten skriver Eva Holland, at Mike Settles heroinmisbrug begyndte i teenageårene. Det startede med afhængighed af smertestillende medicin, som førte videre til heroin. Han kom i rehab i slutningen af sidste år og kom ifølge Eva Holland ud kort før jul 'som en helt ny mand'.

Mor købte kokain til datter i fødselsdagsgave

Mike Settles klarede sig ifølge sin enke rigtig godt i en længere periode, men vendte tilbage til heroinen som følge af tandpine. Det blev genstarten på misbruget, han ellers var sluppet ud af.

Annonce:

'Han sagde, at han kunne klare det, at han selv kunne stoppe og ikke behøvede hjælp igen. Men han tog fejl og sidste onsdag tog han sit sidste åndedrag. Mine børns far, manden jeg har elsket, siden jeg var barn, en skøn søn og en skøn person tabte sin kamp. Jeg havde bare brug for at dele hans historie i tilfælde af, at det kan hjælpe andre,' slutter Eva Holland sit Facebook-indlæg.

Eva Holland og Mike Settles, der kommer fra den amerikanske stat Ohio, havde været sammen i 11 år og havde børnene Lucas og Ava. Udover at have delt opslaget om Mike Settles død på sin egen Facebook-side, delte Eva Holland det også på to sider for støttegrupper for heroinmisbrugere.

Responsen har ifølge Eva Holland allerede været overvældende, og i et Facebook-opslag fra i weekenden beskriver hun, hvordan en fremmed kvinde på gaden henvendte sig til hende og krammede hende:

'Hun sagde: "Jeg er afhængig af heroin, og jeg ville forsøge at tage en overdosis i nat, men så så jeg dit opslag, og du reddede mit liv. Jeg kan aldrig takke dig nok." Så stod vi der og krammede hinanden, mens vi græd. Det er præcis, hvad det handler om.'

Annonce:

I sin nyeste Facebook-opdatering skriver Eva Holland, at retsmedicinere endnu ikke er vendt tilbage med svar på, hvad der var den præcise årsag til Mike Settles død.

Ifølge en søgning Daily Mail har lavet, havde Mike Settles flere gange været på kanten af loven. Han havde bl.a. været anklaget for vold i hjemmet og gadeuorden imellem 2010 og maj 2014.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: