Familie boede i svensk lufthavn i en måned

En mor og hendes søn har boet en måned i lufthavnen i Stockholm, efter at de fik afvist deres asylansøgning

En 56-årig kvinde og hendes 24-årige søn har været strandet i den svenske lufthavn Arlanda ved Stockholm i en måned uden mad eller penge.

Det skriver avisen Norrbottens Kuriren ifølge nyhedsbureauet TT.

Uden penge, mad og noget sted at bo har familien sovet på bænke, mens personalet i lufthavnen er trådt til og blandt andet har givet familien madkuponer.

Familien har boet i Sverige i flere år, senest i byen Kiruna, hvor de har ventet på at få svar fra den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, på deres ansøgning om asyl.

Til avisen Norrbottens Kuriren siger familien, at deres hjemland har meddelt dem, at de ikke er velkommen i landet igen.

Familiens ansøgning om asyl blev afvist af de svenske myndigheder. Den 24-årige søn fortæller, at de fik et tip om, at de kunne få husly i lufthavnen.

- Ham, som gav os tippet, fortalte, at lufthavnen altid er åben. Det var koldt på gaden, så vi besluttede tage derhen, fortæller sønnen.

Migrationsverket henviser til, at personer, der har modtaget en afgørelse om udvisning og ikke forlader landet, mister retten til offentlig støtte og indkvartering.

Mor og søn har dog fået lov at blive midlertidigt indkvarteret i kommunen Sigtuna.