Familie bor i flue-helvede: Mor frygter for sin søns liv

En lille familie fra England er ved at blive kvalt i de hundredvis af fluer, der er flyttet ind i deres hjem

Særligt treårige Stephen har problemer med de mange fluer. Han er flere gange vågnet om natten, fordi han har været ved at blive kvalt. Foto SWNS
Særligt treårige Stephen har problemer med de mange fluer. Han er flere gange vågnet om natten, fordi han har været ved at blive kvalt. Foto SWNS

Jamieleigh Dale bor i Warrington i England sammen med sine to børn - og hundredvis af fluer. Der er praktisk talt fluer overalt i hjemmet, og selvom hun ivrigt forsøger at komme dem til livs, bliver problemet kun værre og værre. Faktisk er det så slemt, at den 19-årige mor har oplevet sin treårige søn vågne, fordi han var ved at blive kvalt i en flue.

- Nogle nætter vågner han op og er ved at blive kvalt, så jeg bruger nætterne ved hans side i frygt for, at jeg ikke vil høre ham, hvis det en dag går galt, fortæller den 19-årige mor til SWNS.

Den lille familie har boet i ejendommen i ti måneder, og fluerne har hele tiden summet, men i sommermånederne er det flyvende problem ekskaleret.

- Det driver dig til vanvid. Hver gang du sætter dig ned, sætter ti fluer sig på dine arme og ben, beskriver Jamieleigh og fortsætter:

- Det er frygteligt. Er du væk i en halv time, vender du tilbage til fluelort overalt.

Den lille familie har boet i ejendomme i ti måneder, og løbende er flue-invationen blot blevet værre. Foto SWNS
Den lille familie har boet i ejendomme i ti måneder, og løbende er flue-invationen blot blevet værre. Foto SWNS

Sygdom og vejrtrækningsproblemer
Den summende gene er ikke blot rod til irritation. I følge Jamieleigh truer fluerne også hende og børnenes helbred:

- Når vi spiser, kravler fluerne overalt på maden og svømmer rundt i drikkevarerne.

Værst er det for hendes treårige søn Stephen, der i forvejen lider af astma. Hans lungesygdom gør nemlig, at han slet ikke kan trække vejret, hvis der bliver sprøjtet med insektspray.

- Han har været hjemme fra skole de seneste tre uger, fordi han har været syg og haft diarré, beskriver hans mor.

Ingen hjælp at hente
Jamieleigh er ikke den eneste beboer i ejendommen, der er plaget af fluer - Faktisk er det hele området, der døjer med en regulær flue-invasionen. Derfor har områdets miljø-myndigheder også kigget på problemet, og også boligforeningen er opmærksomme på flue-fænomenet.

- Vi er bekendte med vores beboeres problem, der er dukket op igen denne sommer, og vi er selvfølgeligt bekymrende for, om problemet kan løses, siger Andrea Howarth, direktør for boligforeningen, og fortsætter:

- Vi vil fortsat arbejde på at løse problemet for vores beboere, og vi vil informere dem undervejs i forhold til, hvad vi gør for at komme problemet til livs.