Familie sneet inde: Køleskabet er snart tomt

Familien Hannecke bor i naturskønne omgivelser, men har netop fået naturen at føle på en anden måde end normalt

Familie sneet inde: Køleskabet er snart tomt

I store dele af landet har sneet voldt problemer - bl.a. her i det sydøstlige område, hvor familien Hannecke bor. (Video: Per Rasmussen)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Der er så dejligt ude på landet.

Helt derude, hvor myndighederne etablerer naturreservater, og hvor byboerne valfarter til for at opleve vind i håret, sol fra oven, fugle i flok og havskum, der fyger omkring.

Helt derude bor familien Hannecke. Ganske naturskønt og åbent - lige ud til vandet. Far, mor og tre-årige Bastian.

Vi er på Fjordgårdsvej i postdistriktet Lundby tæt på Vordingborg.

Og her har det sneet.

Mon ikke.

- Vi er sneet inde, siger Troels Hannecke, som er selvstændig og driver et it-firma. Hans kone er gravid. Og går for tiden hjemme på grund af komplikationer med graviditieten.

Det er ikke rigtig til at komme omkring på den stikvej ved naturområdet Avnø/Dybsø, hvor Hanneckefamilien bor. Foto: Troels Hannecke
Det er ikke rigtig til at komme omkring på den stikvej ved naturområdet Avnø/Dybsø, hvor Hanneckefamilien bor. Foto: Troels Hannecke

Gummiged gav op
Troels Hannecke er helt med på, at nogle kan tro, at der må være tale om en overdrivelse. Men det er der ikke, forklarer han.

For at forstå omfanget nævner han, at driverne er op til to meter høje. En gul gummiged har måttet give op. Bussen kommer slet ikke forbi. Og der er fem kilometer til nærmeste købmand.

- Vi kan lide at bo her. Her er dejligt, forklarer Troels Hannecke.

Situationen er imidlertid, at sneen og fygningen har været så kraftig, at familiens lille Hyundai I30 nu er næsten helt dækket med sne. Sidst familiens tre medlemmer var ude af døren, var tirsdag klokken 17.

Troels Hannecke har forsøgt at illustrere situationen for familien med dette foto taget fra førstesalen i familiens hus. Der gemmer sig en Hyundai i30 under sneen, og vejen er skjult af sne. Foto: Troels Hannecke
Troels Hannecke har forsøgt at illustrere situationen for familien med dette foto taget fra førstesalen i familiens hus. Der gemmer sig en Hyundai i30 under sneen, og vejen er skjult af sne. Foto: Troels Hannecke

- Det har faktisk sneet lige siden, siger Troels Hannecke, der har boet på stedet i seks år.

Ingen rydder sne
Naboer fortæller, at snevejret i 2010, som ellers gav myndighederne store problemer andre steder, ikke var nær så slemt på Fjordgårdsvej.

Denne gang er det alvor.

Vordingborg Kommune rydder de større veje i kommunen. Men Hannecke-familien bor et godt stykke nede ad en stikvej. Der er ingen, der rydder. Og for at det ikke skal være lyv, så har den kommunale snerydning gjort, at der nu er en meterhøj mur af sne, hvor stikvejen slutter til Fjordgårdsvej.

Jo, man er sandelig spærret inde.

Er begyndt at tømme fryser
Heldigvis går det for Hannecke-familien, som har kunnet låne en sæk træpiller af en nabo. På den måde er man sikker på at kunne holde varmen i flere dage, hvis varmeforsyningen ellers skulle svigte.

Mere alvorligt er det med beholdningen af mad.

- Det er lidt tyndt, hvad der er tilbage i køleskabet. Og vi er gået i gang med at tømme fryseren, forklarer Troels Hannecke.

Alt er imidlertid ikke så skidt, at det ikke er godt for noget.

- Jeg er glad for, at Bastian kan opleve en rigtig vinter. Det vil han kunne huske. Men kunne vi ikke holde det til to dage.

Ingen er i fare
Uanset hvordan vinden, vejret og naturen arter sig i de kommende dage, så understreger Troels Hannecke, at der ikke er nogen af familiens medlemmer, der er i fare.

Hvis det skulle komme så vidt, så har han selv tænkt sig at pakke sig ind i alt, hvad man kan, for at spadsere op til købmanden.

- Mon ikke det lægger sig, så vi kan skovle os ud i løbet af fredagen, siger han.

Antallet af medlemmer af familien skal efter planen øges om ti uger, når Bastian bliver storebror.