Familiedrama: Niece udgiver bog om 'verdens farligste mand'

55-årige Mary Trump har en bog på vej, der ifølge forlæggeren beskriver, hvordan et mareridt af traumer har formet USA's 45. præsident

Mary Trumps bog er den anden i rækken på ganske kort tid, der giver et indblik i præsidentens liv og beslutninger. I juni udgav Trumps tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton en sprængfarlig bog om præsidenten. Video: Reuters, Lars Græsborg/redigering: Kristian Hansen
Følg Samfund

Det slår disse dage gnister mellem Donald Trump og hans niece Mary med samme efternavn.

Årsagen er, at sidstnævnte har en opsigtsvækkende bog på vej, hvori hun giver omverdenen et unikt indblik Trump-familien. Noget, som den amerikanske præsident og hans lillebror med alle midler har forsøgt at fohindre.

Lillebror Robert Trump hævder, at Mary Trump i 2001 underskrev en kontrakt om ikke at afsløre interne familiedetaljer, hvilket en dommer i juni gav ham medhold i og beordrede bogudgivelsen suspenderet.

Men nu har ankedomstolen ifølge New York Times ændret den afgørelse, sådan at bogen 'Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man' kan havne i alverdens boghandler inden udgangen af juli.

Artiklen fortsætter under billedet ...

På dette billede fra 1988 ses Donald Trump (tv.), Mary Anne Trump, Fred Trump, Ivana Trump, Blaine Trump og Robert Trump. Foto: Paul Schmulbach/Shutterstock
På dette billede fra 1988 ses Donald Trump (tv.), Mary Anne Trump, Fred Trump, Ivana Trump, Blaine Trump og Robert Trump. Foto: Paul Schmulbach/Shutterstock

Forsømmelse og overgreb
Den amerikanske præsident, Donald Trumps, niece udgiver ifølge forlæggeren en bog, der retter et skarpt lys mod Trump-familiens mørke historie.

Den 55-årige Mary Trump udgiver efter planen bogen 28. juli.

Det er første gang, at et medlem af præsident Trumps familie offentliggør lidet flatterende historier om den tidligere ejendomsmatador og reality-tv-stjerne.

Mary Trump er datter af Fred Trump Jr., præsidentens storebror, som døde i 1981 i en alder af 42 år på grund af komplikationer fra sin alkoholisme.

Den 240 sider lange bog beskriver begivenheder, som Mary Trump var vidne til som barn, mens hun tilbragte tid i sine bedsteforældres hus i New York-bydelen Queens, hvor hendes onkel og hans fire søskende voksede op.

'Hun beskriver et mareridt af traumer, destruktive forhold og en tragisk kombination af forsømmelse og overgreb,' skriver forlæggeren, Simon & Schuster, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Mary L. Trump er Donald Trumps niece. Privatfoto
Mary L. Trump er Donald Trumps niece. Privatfoto

Latterliggjorde farmand
Mary Trump, som er klinisk psykolog, hævder blandt andet, at Donald Trump afviste og latterliggjorde sin egen far, da han begyndte af få Alzheimers, selvom han var sin fars yndlingssøn.

I bogen argumenterer hun for, 'at enkeltstående begivenheder og generelle familiemønstre skabte en ødelagt mand, som i dag sidder i Det Ovale Værelse,' oplyser Simon & Schuster.

Blandt relationerne, der skildres, er 'det underlige og skadelige forhold mellem Fred Trump og hans to ældste sønner, Fred Jr. og Donald', tilføjes det.

Fred Trump døde i 1999.

'Hun alene kan fortælle denne fascinerende og foruroligende saga ikke kun på grund af sit insiderperspektiv, men også, fordi hun er den eneste Trump, der er villig til at fortælle sandheden om en af verdens mægtigste og mest dysfunktionelle familier,' skriver forlæggeren om Mary Trumps bog.

Seneste nyt

Ekstra Bladet har givet statsministeren en lys idé

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.