Kan man sælge et stykke danmarkshistorie?
Det skal Østre Landsret give svar på over de næste tre dage, hvor hofjægermester Erik Juel ønsker at sælge et ganske specielt tæppe til en værdi af 47 millioner kroner. Det vil hofjægermesterens søn, godsejer Gregers Juel, dog ikke finde sig i.
Derfor sagsøgte han sin egen far, da han forsøgte at sælge tæppet gennem auktionshuset Christies i 2016.
Sagen kom i byretten, hvor Gregers Juel fik medhold i, at tæppet ikke kunne sælges. Men som bekendt endte sagen ikke der, det skriver TV 2.
- Jeg er overrasket og skuffet over dommen, og vi har omgående anket den til landsretten, lød det dengang til B.T. fra hofjægermesterens advokat, Karoly Németh.
National betydning
Da Retten i Lyngby skulle vurdere, om tæppet kunne sælges, blev der lagt vægt på Kulturværdiudvalgets syn på det famøse tæppe.
De mener, at tæppet har 'umistelig kulturværdi af afgørende national betydning', hvorfor det ikke burde kunne bortauktioneres.
Derfor kæmper Gregers Juel også videre i Østre Landsret for holde tæppet på familiens hænder. Retten i Lyngby gav ham som bekendt medhold i sagen, hvorfor han var lettet dengang.
- Dommen er den bedst tænkelige for mig, for Juelsberg og for den danske kulturarv, lød det dengang fra Gregers Juel i en mail til B.T.
Østre Landsret har sat tre dage af til sagen, men det er ikke fastlagt, hvornår der kommer dom.
Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.