Familien til H&M-barnet har skiftet adresse: De frygter for deres sikkerhed

Moren til den fem-årige H&M-model, der ufrivilligt blev involveret i en gigantisk racisme-sag, er nu med sin familie flyttet væk fra deres hus i Stockholm af sikkerhedsårsager

Fem-årige Liam ses her med hættetrøjen, der gik verden rundt. (Foto: H&M via AP)
Fem-årige Liam ses her med hættetrøjen, der gik verden rundt. (Foto: H&M via AP)

En af de største og mest omtalte racisme sager i nyere tid har nu fået alvorlige følger for familien til den fem-årige H&M-model Liam Mango, der i sidste uge ufrivilligt blev involveret i en gigantisk racisme-sag. Hans mor Terry Mango fortæller nemlig nu til britiske BBC, at familien af sikkerhedsårsager nu er flyttet væk fra deres hus i Stockholm til en anden mere sikker adresse.

Det skriver det britiske medie BBC.

Hele sagen eksploderede i sidste uge, da et billede af den lille fem-årige Liam iført en hættetrøje fra H&M med teksten 'Coolest Monkey in the Jungle' pludselig gik viralt i hele verden. Og det udløste en gigantisk shitstorm mod det svenske tøjfirma, der hurtigt fjernede det kritiserede billede fra deres nye kampagne, fordi firmaet blev beskyldt for racisme.

Liams mor Terry Mango opfattede dog ikke billede af hendes søn som racisme og bad folk om at tage det roligt med deres racisme-beskyldninger og lade være med at skrige, at 'ulven kommer'.

H&M i shitstorm over racisme: Nu beder moren verdensstjerner om at stoppe deres tuderi

Det fik dog mange til at blive ganske vrede på Terry Mango. Men på trods af de mange vredesudbrud på de sociale medier, mener hun dog stadig, at H&M på ingen måde har haft nogen racistisk agenda med deres billede.

Selv om Terry Mango selv har været udsat for rigtig racisme i sit liv og anerkender racismen som et stort problem, er hun selv blevet angrebet af andre sorte mennesker, fordi hun ikke har taget afstand fra H&M.

- For dem er jeg en person, der har solgt min sjæl. Jeg er en skuffelse for de sorte og for de sorte samfund i både USA og Afrika. Ifølge dem har jeg solgt min søn for penge, siger hun til BBC og tilføjer, at familien også er flyttet ud af deres hus i Stockholm af sikkerhedsgrunde.

Terry Mango ønskede dog ikke overfor BBC at gå i detaljer med de sikkerhedsårsager, der har fået familien til at flytte. Hun nævner dog, at de mange angreb på H&M butikker i Sydafrika er en af årsagerne til flytningen.

Trods al balladen omkring den grønne hættetrøje med teksten 'Coolest Monkey in the Jungle' er fem-årige Liam fuldstændig uvidende omkring alle problemerne.

- Min søn aner ikke, hvad der foregår. Han er kun fem år gammel. Liam har aldrig nogensinde oplevet racisme her i Sverige. Jeg ønsker blot, at han netop nu skal forblive i sin uskyld, fortæller Terry til BBC.

Liam er fuldstændig uvidende omkring al balladen omkring H&M-reklamen. (Foto: H&M via AP)
Liam er fuldstændig uvidende omkring al balladen omkring H&M-reklamen. (Foto: H&M via AP)