Familier i gæld for at få lastbilofre hjem

39 vietnamesere døde sidste måned i en lastbil i England. Familier må selv betale for at hente deres lig hjem

Flere vietnamesiske familier er nødt til at låne penge af regeringen for at få råd til at få bragt deres pårørendes jordiske rester hjem fra Storbritannien.

Det oplyser Vietnams udenrigsministerium og flere af familierne.

I alt 39 vietnamesiske statsborgere mistede i oktober livet i en nedkølet lastbil i engelske Essex. Ni af dem var teenagere.

Vietnams udenrigsministerium har meddelt, at det er klar til at hjælpe familierne med at få bragt de omkomnes jordiske rester hjem. Familierne skal dog selv dække omkostningerne.

Prisen for at bringe de omkomnes aske hjem til Vietnam er 1774 dollar (11.958 kroner), mens prisen for at bringe et lig hjem er 2858 dollar (19.308 kroner). Det viser officielle dokumenter ifølge nyhedsbureauet AFP.

112 39 fundet døde i lastbil: Otte personer anholdt

Familier i det centrale Vietnam, hvor de fleste af ofrene kommer fra, siger, at de er desperate for at få deres pårørendes jordiske rester bragt hjem.

- Vi er i dyb sorg, og vi vil bare have ham hjem hurtigst muligt, siger Le Minh Tuan, hvis 30-årige søn var blandt de omkomne.

Vietnamserne sad tætpakket i denne bil, da de blev opdaget af politiet. Foto: Bundespolizei 112 Tre anholdt: Havde 17 illegale vietnamesere med i bilen

7 kommentarer
Vis kommentarer