Familier med mange søskende er mest lykkelige

En stor søskendeflok er ifølge en ny undersøgelse vejen til et lykkeligere liv

David og Victoria Beckham bør med deres fire børn være meget lykkelige. (Foto: All Over)
David og Victoria Beckham bør med deres fire børn være meget lykkelige. (Foto: All Over)

Det kan godt være, at tanken om at smøre tonsvis af madpakker hver morgen ikke ligefrem gør dig lykkelig. Men hvis din familie består af tre søskende eller flere, er der faktisk en god sandsynlighed for, at du er mere lykkelig end de fleste.

En ny undersøgelse fra Office for National Statistics har fokus på, hvilke mennesker der er mest lykkelige og et af resultaterne er, at to tredjedele af de folk hvis familie inkluderer tre søskende eller flere er dem, der er gladest.

De store familier er generelt mere tilfredse med deres liv end andre og mener, at de har stærkere personlige forhold end de fleste andre. Det skriver Daily Mirror.

Tiden taler dog imod de store familier - for blot to årtier siden havde 17 procent af forældrene tre børn eller flere, mens tallet i dag er nede på 14 procent ifølge Office for National Statistics, der i samarbejde med EU's statistikbank Eurostat har set på forbindelsen mellem store familier og lykke over hele Europa.

Samfund Stort studie: Enebørn er langt mere overvægtige

I undersøgelsen svarer 66,8 procent af de hjem med to forældre og tre børn, at de har været lykkelige hele tiden eller det meste af tiden de sidste fire uger, inden de deltog i undersøgelsen. De store familier var også dem, der var mest tilfredse med deres liv. Mindre familier med et eller to børn scorede lavere på lykkebarometeret.

De parametre, som ifølge undersøgelsen var betydningsfulde for at føle lykke inkluderede velstand, sundhed og uddannelse, mens arbejdsløshed var forbundet med dem, der ikke var særlig tilfredse med deres liv.

Er du en del af en stor brødreflok, kan du regne med, at din sæd er af topkvalitet, viser nye forskningsresultater. (Foto: Colourbox) Sundhed Mange brødre = supersæd

Dem, der scorede lavest på lykkebarometeret var kvinder over 65 år, som boede alene. Af dem svarede en ud af fem, at de sjældent følte sig lykkelige.

De lande, der scorede højest på lykkebarometeret var Luxembourg, Norge og Schweiz, mens Bulgarien lå i bund.

1 kommentar
Vis kommentarer