Fandt kidnappet søn efter 31 år: Faderen anholdt

Canadiske Lyneth Mann-Lewis har ikke set sin søn, siden han var knap to år. Nu er de endelig genforenet

Lyneth Mann-Lewis opgav aldrig håbet om at se sin søn, selvom han havde været forsvundet i 31 år. Foto: Tijana Martin/The Canadian Press via AP
Lyneth Mann-Lewis opgav aldrig håbet om at se sin søn, selvom han havde været forsvundet i 31 år. Foto: Tijana Martin/The Canadian Press via AP

I tre årtier anede en canadisk mor ikke, om hendes søn var i live eller ej. Mandag fik hun et opkald fra amerikansk politi, hun sent vil glemme.

Myndighederne havde fundet hendes søn i den amerikanske stat Connecticut, skriver det amerikanske medie ABCNews.

På en pressekonference i den canadiske by Toronto fortalte Lyneth Mann-Lewis, at hun var i chok, da det gik op for hende, at hendes søn var blevet fundet.

- Ordene 'din søn er i live, vi har fundet ham', tog vejret fra mig. Den evige spekulation var endelig ovre, fortalte hun.

Troede næsten ikke på det
Lyneth Mann-Lewis steg straks på et fly til USA for at se sin søn igen.

- Jeg tog fat i ham og klemte hans hoved for at se, om han var ægte.

Lyneths forsvundne søn, Jermaine Mann, er i dag 33 år og blev bortført af sin far i 1987. Dengang fik han af vide, at hans mor var død kort efter hans fødsel. Derfor var glæden da også gengældt over genforeningen med hans mor.

- Mor, du har mine øjne, sagde han og krammede og kyssede mig, mens vi holdt om hinanden i lang tid, fortæller Lyneth Mann-Lewis.

Faren anholdt
Jermaines far blev anholdt i byen Vernon i fredags og sigtet for at bortføre sin dengang 21 måneder gamle søn. Han havde af retten fået ret til samvær med sin søn, men under et af disse forsvandt Allan Mann Jr. med Jermaine.

Ifølge de amerikanske myndigheder rejste han ind i USA, hvor han havde familie. Her lykkedes det ham at skaffe falske identiteter på dem begge, inklusiv falske fødselsattester.

Det var et tip fra en i familien, der førte politiet til adressen i Connecticut, hvor Allan og Jermaine Mann boede under et andet navn.

- Giv aldrig op
Lyneth Mann-Lewis er ikke overraskende lykkelig over at se sin søn igen, og hun opfordrer nu andre i hendes situation til aldrig at give op.

- Jeg vil opmuntre andre familier med forsvundne børn til aldrig at opgive muligheden for at finde dem igen. Jeg er et bevis på, at selv efter 31 års lidelse, skal man ikke give op. Vær tålmodig, vær stærk og tro på at alt er muligt.

Drengens 66-årige far, Allan Mann, der har dobbelt canadisk/ghanesisk statsborgerskab, gik under navnet Hailee DeSouza, oplyser myndighederne.

I august begyndte US Marshalls at interviewe flere af Allan Manns slægtninge og venner. Og det var altså et af hans familiemedlemmer, der ledte myndighederne til ham, viser en arrestordre ifølge ABCNews.

Senere samme måned analyserede en kriminaltekniker fra det nationale center for forsvundne og udnyttede børn i USA en gammel billede af Allan Mann og et billede fra 2015, der figurerede på DeSouzas kørekort. Han slog fast, at der med stor sandsynlighed var tale om den sammen person.

Knivbevæbnede røvere stjal otte hundehvalpe: To af dem overlevede

Christopher blev bortført for 32 år siden: Nu er han måske fundet i live

Afrikas yngste milliardær kidnappet i over en uge