Fange tipper om millionkup af Anders And-blade: Derfor blev Egmont skuffet

Varetægtsfængslet mand troede, at han kom med kanontip i sag om 20 stjålne flyttekasser fyldt med værdifulde Anders And-blade. Men tippet viste sig ikke at holde vand

Første nummer af Anders And fra 1949 kan sælges for 10.000 kroner brugt. Blandt de stjålne blade er et helt ubrugt eksemplar, som er betydeligt mere værd. (Foto: Egmont)
Første nummer af Anders And fra 1949 kan sælges for 10.000 kroner brugt. Blandt de stjålne blade er et helt ubrugt eksemplar, som er betydeligt mere værd. (Foto: Egmont)

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

20 flyttekasser fyldt med det, som en advokat troede var ualmindeligt værdifulde Anders And-blade, er mandag dukket op på et advokatkontor i Nyhavn i København.

Det fortæller advokat Kåre Pihlmann til Ritzau.

Bladene, der tilsammen skulle repræsentere en millionværdi, var ifølge advoakten identiske med dem, der forsvandt fra et tyveri fra Egmonts trykkeri i Skovlunde tilbage i 2014.

Blandt de stjålne er blandt andet originale udgaver af Anders And & Co. helt tilbage fra det allerførste blad fra 1949. Et enkelt – brugt – blad fra 1949-udgaven sælges i dag for omkring 10.000 kr. De mest specielle af de stjålne blade er helt ubrugte og derfor meget mere værd.

Pressechef hos Egmont, Jesper Eising, bekræfter over for Ekstra Bladet, at der er dukket blade op fra tyveriet dengang.

- Og de er lige nu ved at blive overdraget til os igen, sagde Jesper Eising tidligere mandag til Ekstra Bladet.

De værdifulde blade manglede
Men efter at ansatte hos Egmont har gået materialet igennem, viser det sig, at de mest værdifulde eksemplarer af bladene ikke er til stede i materialet.

- Det er ikke den samling, som vi fik at vide, at det var. Det har ikke det store værdi for os. Det sætter naturligvis en dæmper på noget af glæden, siger Jesper Eising.

Alligevel er flyttekasserne fyldt med jumbo-bøger og også Hjemmet-udgivelser, som stammer fra netop det tyveri, som skete i 2014.

Krimi Milliontyveri: Anders And stjålet

Det er ikke på en helt almindelig facon, at fortællingerne om Anders And er dukket op igen. Ifølge Kåre Pihlmann er det en af hans klienter, der i forbindelse med en helt anden sag pludselig valgte at betro ham med en viden, han besad.

- Det lyder interessant, sagde jeg. Og nu står der 20 flyttekasser hos mig, fortalte Kåre Pihlmann tidligere mandag til Ritzau.

Leder stadig
Ifølge Kåre Pihlmann ønskede den varetægtsfængslede mand ikke at få nogen større belønning for det, han troede var et supertip. Men han har givet udtryk for, at han ikke vil have noget imod at få et abonnement på Anders And forærende.

- Fordi han i fængslet har god tid til at læse, forklarer Kåre Pihlmann.

Men det bliver altså nu alligevel ikke aktuelt.

- Vi leder stadig efter den værdifulde Anders And-samling og håber, at den dukker op, forklarer Jesper Eising.

Da tyveriet skete i maj 2014, var det så usædvanligt, at Egmont valgte at lave en pressemeddelelse.

- Det er et tyveri, som vi selvsagt er meget kede af. Det er en del af nyere dansk kulturarv, og vil vi naturligvis meget gerne have de uerstattelige gamle blade tilbage i vores samling, sagde Peter Schrøder, direktør for Egmont Publishings børnemedier i Danmark.

I 2014 var selveste Thomas Blachman med i en Anders And-historie

19 kommentarer
Vis kommentarer