Annonce:
Annonce:

Fanget i bandehelvede: - Man kan ikke bare gå ud og flage med et regnbueflag

VOLLSMOSE INDEFRA: At lægge et hadefuldt syn for dagen på grund af anderledes seksuel orientering er fuldstændigt uacceptabelt, lyder det fra forening

Sabine og Mia tør ikke holde i hånd i Vollsmose, hvor de skjuler deres forhold over for alle. Foto: Ekstra Bladet
Sabine og Mia tør ikke holde i hånd i Vollsmose, hvor de skjuler deres forhold over for alle. Foto: Ekstra Bladet
Annonce:
Følg Samfund

Ved du noget? Send en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Sabina og Mias historie fra Vollsmose overrasker ikke forperson i LGBT Danmark, Søren Laursen

- Vi ved godt, der er nogen steder i Danmark, man skal tænke sig om som LGBT-person. Det gælder blandt andet på Strøget i København, når folk har fået for meget at drikke, men også i særligt religiøse miljøer, siger Søren Laursen.

LÆS SABINE OG MIAS HISTORIE HER: Lesbisk par fanget i bandehelvede .

I 2015 udgav Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold en rapport, der undersøgte forholdene for minoritetsetniske LGBT-personer. Rapporten viste problemer særligt i meget religiøse miljøer.

 

Vollsmose i Odense er et af Danmarks mest omstridte boligområder. Senest har chikane af en dyreambulance sat Vollsmose i et negativt lys. Samtidig har politiet øget beskyttelse af Odenses borgmester efter at medlemmer af banden Black Army har antastet politikeren på gaden.

Black Army har rødder i Vollsmose, der i en årrække har været på den såkaldte ghettoliste. Periodevis er Vollsmose plaget af utryghed og kriminalitet.

Men Vollsmose er også hjem for over 9000 mennesker, langt de fleste indvandrere eller efterkommere af indvandrere, som hovedsagligt stammer fra ikke-vestlige lande. Der tales mere end 80 forskellige sprog i bydelen, ifølge Vollsmose.dk.

Ekstra Bladet har i en periode i løbet af 2017 rapporteret indefra bydelen og talt med beboere om deres hverdag.

Annonce:

Selvom ministeriets rapport fra 2015 primært kredser om forholdene for homoseksuelle og transkønnede nydanskere, mener Søren Laursen, at en del af konklusionerne desværre også kan overføres til danskere bosiddende i områder med stor koncentration af religiøse.

- Vi hører desværre om folk, der bliver udsat for hadforbrydelser. Det er utroligt svært at gøre noget ved. Vi forsøger med oplysende og undervisende arbejde på skoler og uddannelsesinstitutioner. Men vi hjælper også med juridisk assistance, når skaden er sket, forklarer Søren Laursen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Vollsmose er på Indenrigsministeriets liste over ghettoområder. Foto: Ekstra Bladet
Vollsmose er på Indenrigsministeriets liste over ghettoområder. Foto: Ekstra Bladet

Harmonerer ikke med samfundet
- At lægge et hadefuldt syn for dagen på grund af anderledes seksuel orientering er fuldstændigt uacceptabelt, og det harmonerer ikke med det åbne og mangfoldige samfund, vi ønsker.

- Flere andre steder i Danmark er vi gode til at fejre og hylde seksuelle minoriteters rettigheder. Blandt andet med den store Pride-fest i København. Har i overvejet at gøre det samme i Vollsmose?

Annonce:

- Et sådan arrangement handler om at holde et mangfoldighedsarrangement i byens midte, så det er nok ikke en god ide at rykke derud. Jeg tror heller ikke, det vil være en god taktik at forsøge at løse problemet på den måde.

- Man kan ikke bare gå ud og flage med et regnbueflag. Det gør ikke, at andre forstår en. Men hvis man forklarer, at hvis du diskrimineres på grund af din hudfarve, og jeg diskrimineres på grund af min seksuelle orientering, så er det to sider af samme sag, så er der større chance for at vi kan få en reel dialog, siger Søren Laursen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: