Fanget i Tyskland uden pas

Flygtninge og migranter drømmer stadig om Norden, selv om de rejser uden gyldige papirer

Opholder du dig i et område i Europa med strandede flygtninge, så vil vi gerne høre fra dig. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Selv om Ekstra Bladet og flere andre danske medier har vist, at der er rige muligheder for at krydse grænsen mellem Tyskland og Danmark, så er der flygtninge og migranter, der frygter at blive kontrolleret.

Tirsdag morgen, et lille døgn efter at Danmark indførte midlertidig grænsekontrol, var omkring 30 flygtninge og migranter samlet på banegården i Flensburg.

En af gruppens medlemmer var en syrisk kvinde, som ønsker at være anonym af hensyn til sin families sikkerhed hjemme i Syrien.

Hun er rejst til Flensburg uden pas, og håber at komme videre til Sverige, hvor hendes øvrige familier er.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg har ikke mit pas, men jeg håber, at jeg alligevel kan komme ind i Danmark uden pas og videre til Sverige. Jeg har et billede af mine papirer, så jeg håber, at jeg kan overbevise politiet om, at jeg kan komme ind, siger den 19-årige kvinde, der er undervejs med sin bror, som har passet med.

Da Ekstra Bladet tog afsked med de to søskende havde de opgivet at komme med toget og begyndte i stedet at gå mod Danmark.

- Vi håber, at vi kan komme ind, siger den unge kvinde, da søskendeparret går mod Flensburg centrum.

Venter også i Hamburg
En frivillig flygtninge-hjælper på banegården i Flensburg siger til Ekstra Bladet, at situationen er den samme i millionbyen Hamburg, hvor flygtninge og migranter samles på banegården og diskuterer mulighederne for at komme videre uden papirer.

- De ved ikke, hvad de skal gøre uden pas. Hvis de f.eks. gerne vil videre til Sverige med færge, kan de ikke komme med uden pas, og de ved heller ikke, hvad de skal gøre for at komme ind i Danmark, siger hun.

Rejst i ti dage
En af de flygtningefamilier, som har gode muligheder for en fremtid i Skandinavien er familien Hamarash fra den kurdiske del af Irak.

Familien Hamarash (Foto: Ernst Van Norde)
Familien Hamarash (Foto: Ernst Van Norde)

De har rejst i ti dage op gennem Europa for at komme til Sverige, da Ekstra Bladet møder dem i Flensburg.

- Vi har pas, så vi regner med at komme til Sverige, siger Hawre Hamarash.

Familien består af fire voksne og to børn. De har rejst gennem Tyrkiet, Grækenland, Makedonien, Serbien og Østrig, inden de nåede til Flensburg.

- Børnene har klaret det ok, men det har også været hårdt, siger Hawre Hamarash.

Familien havde håbet at komme med toget til Danmark kl. 08.50, men da de skulle om bord på toget til Padborg, kunne pludselig ikke finde deres billetter, og de blev bedt om at vente til næste afgang.

Se interview med Hawre Hamarash i tv-klippet over artiklen.

Opholder du dig i et område i Europa med strandede flygtninge, så vil vi gerne høre fra dig. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

170 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere