Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Fans raser over 'klodsede' regler i nyt Legoland: - Jeg væmmes!

Voksne fans raser over nyt australsk Legolands aldersregler

(Foto: Philip Davali/Polfoto)
(Foto: Philip Davali/Polfoto)

Det er ikke muligt at komme ind i Australiens nye og første Legoland Discovery Centre, med mindre gæsterne har en person under 17 år med sig. Det har fået en gruppe barnløse Lego-fans til at samle sig på sociale medier. De overvejer at køre en menneskerettighedssag mod det danske legetøjsfirma. Det skriver The Guardian.

- Jeg væmmes totalt over at høre, at I diskriminerer på baggrund af alder, siger den afviste gæst Mark Robinson.

Han overvejer at klage til Victorian Civil and Administrative Tribunal og Victorian Equal Opportunity and Human Rights Commission over reglerne, som han kalder en form for aldersbaseret diskrimination.

- Lego er noget, som bliver nydt i alle aldersgrupper. Personligt har jeg for flere tusinde dollars ting fra fabrikanten og arkitekt-serier, og det er tydeligt, at mange voksne uden børn har lyst til at opleve attraktionerne, fortsætter han.

Stephen Roberts bakker sin skuffede voksne ligesindede op. Han beskylder Lego for at 'fremmedgøre grupper af voksne, som har betalt mange penge for at købe og lege med Lego.

(Foto: AP/Martin Meissner)
(Foto: AP/Martin Meissner)

Se også: Lego-familiens pengetank har tabt pusten

'Ikke for voksne'
I Melbourne i staten Victoria er det ulovligt at diskriminere på baggrund af alder eller forældrestatus med enkelte velbegrundende undtagelser. Men Victorias kommissær for 'lige mulighed og menneskerettigheder' Kristen Hilton, vil ikke fortælle om, hvorvidt at blive nægtet adgang til en 'indendørs legeplads for børn', som Legolandet beskriver sig som, er diskrimination.

Til anklagerne siger Lego, at deres Legoland Discovery Center er en 'mindre, indendørs attraktion designet til at danne ramme for et sikkert og sjovt miljø for familier med børn i alderen 3-10,' og at det 'ikke er for voksne'.

- For konstant at kunne opretholde et velkommende miljø, hvor man kan lege, tillader centeret ikke adgang for voksne grupper, voksne par eller voksne, som ikke følges med et barn, skriver Lego

Se også: Lego fyrer små 200 ansatte

Organisationen AFOL (Adult fans of Lego) (Voskne fans af Lego, red.) ser dog ikke problemet med aldersreglerne for Discovery-centeret. Her tager medlemmet Ryan Evans Lego i forsvar.

- Det er ikke diskrimination - det er sund fornuft. Som et medlem af AFOL vil jeg gerne undskylde af hele hjertet for deres (kritikerne, red.) mangel på forståelse for denne politik og i særlig grad centerets intentioner. I kan være sikre på, at vi ikke alle er sådan. Det fleste af os 'forstår det', lyder det.

Er det rimeligt, at voksne ikke kan komme ind uden børn?

Se resultat

Er det rimeligt, at voksne ikke kan komme ind uden børn?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen