Far afslører barnets køn - og starter skovbrand

En amerikansk trend, hvor man afslører kønnet på sit kommende barn, gik helt galt

Faderen får travlt med at komme væk, da ilden hurtigt breder sig. Video: U.S. Forest Service
Følg Samfund

Blev det en dreng eller en pige?

Det blev i hvert fald til et krav om erstatning for 54 millioner danske kroner for en vordende amerikansk far, da han ville afsløre sit kommende barns identitet ved et såkaldt 'gender reveal party'.

Det skriver CNN og BBC.

Den 37-årige Dennis Dickey fra staten Arizona blev fredag dømt skyldig i at have startet en skovbrand og forårsaget skader for 54 millioner kroner, efter han ville afsløre barnets køn for familie og venner.

Gik helt galt
I et videoklip, som det amerikanske skovvæsen, U.S. Forest Service, har frigivet, kan man se et improviseret 'mål' med ordene 'dreng' og 'pige' påskrevet.

Inde i 'målet' gemmer der sig en farve, som skal afsløre, hvorvidt Dickey skal være far til en pige eller en dreng. I videoen kan man høre, at pakken eksploderer, og i et kort øjeblik afsløres en blå støvsky, der hurtigt antænder det omkringliggende buskads.

Branden spredte sig til den nærliggende statsskov i Coronado og efterlod lige over 27.000 hektar afbrændt. Brandmænd fra mindst 20 forskellige stationer kæmpede i fire uger for at slukke branden, skriver et af CNN's lokale samarbejdsmedier KGUN-TV.

Hjalp med opklaringsarbejdet
Dennis Dickey erklærede sig i september skyldig i at have startet den omfattende skovbrand tilbage i april 2017. Men den nu forhenværende frivillige grænsevagt gjorde det i en skriftlig erklæring klart, at det ikke var hans intention.

Ifølge statsadvokaten brugte den 37-årige kommende far en riffel til at skyde efter 'målet' med det højekplosive sprængstof Tannerite, der består af ammoniumnitrat og aluminium.

Ifølge KGUN alarmerede Dickey med det samme myndighederne, samarbejdede under undersøgelsen og erkendte, han stod bag eksplosionen. Han fortalte også dommeren gentagne gange, at 'det var et uheld'.

I USA breder der sig lige nu en trend, hvor forældre - heriblandt altså Dennis Dickey - kæmper om at afsløre kønnet på deres kommende barn på den meste spektakulære måde.

Kæresten er gravid - så overrasker Nick hende med pludselig burger-vom

Mænd åbner ild til baby-shower: En kvinde dræbt og otte sårede

Får barnet at se: Her falder hun bagover i chok

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind