Far, mor og søns fede jyde-messe

SLARAFFENLAND FOR BIL-ENTUSIASTER: Op mod 15.000 - primært jyder - valfarter til bil-messe i Fredericia i denne weekend

Far, mor og søn alias Anders Peter, Solvej og Karsten Nielsen er den ledende familietrio bag de succesfulde bil-messer i Fredericia. Foto Claus Bonnerup
Far, mor og søn alias Anders Peter, Solvej og Karsten Nielsen er den ledende familietrio bag de succesfulde bil-messer i Fredericia. Foto Claus Bonnerup
Følg Samfund

Mandehørmen total-dominerer og drengedrømme realiserer sig for de 12-15.000 mennesker, som i denne weekend fylder fire messehaller i udkanten af Fredericia til det, der må være Danmarks suverænt største træf for bil-entusiaster. Godt nok er der også motorcykler, knallerter, brandbiler, militærvogne, brugtmarked og et mindre kræmmermarked som vedhæng til de 400 stande med køretøjer på to og fire hjul i alle afskygninger, men det er først og fremmest bil-elskeres slaraffenland, som familien Nielsen fra Randers har gjort til deres halvårlige glansnummer.

- Det er den bedst tænkelige legeplads for folk som os. Når man kan dyrke sin hobby på denne, sjove måde, skal man vist ikke beklage sig, siger Anders Peter Nielsen, da Ekstra Bladet bydes inden for i hans, hustruens og sønnens univers af en salgs- og udstillingsmesse.

71-årige Anders Peter Nielsen er godt nok pensionist efter i en menneskealder at have ernæret sig som automekaniker, men siden han var med til at lancere bilmessen for første gang i 1989, har han ikke forladt førersædet. Hustruen Solvej og sønnen Karsten udgør de to sidste tredjedele af den familiestyrede begivenhed, som grundet pladsmangel flyttede fra Herning til Fredericia i 1995.

- Jo, det er da også blevet en god forretning for os, indrømmer AP, som han også kaldes.

- Jeg vil sige så meget, at overskuddene fra de to messer, vi afvikler nu i marts og igen i oktober er store nok til, at vores søn, Karsten, kunne lade være med at have sit job ved siden af.

- Vi har det godt, og vi klager bestemt ikke, tilføjer AP, der selv ejer en gammel Buick fra 50´erne.

Sjællænderne gider ikke bil-messer
Mens Solvej står for det administrative, er det tydeligt, at AP og sønnen Karsten nyder at gå rundt mellem de i alt 700 stande og de mange venner og bekendte, som konstant hilser på og viser frem.

Far og søn fortæller, at de en håndfuld gange forgæves har forsøgt at slå rødder med deres succesfulde bil-messe på Sjælland.

- Sjællænderne gider det åbenbart ikke. Alene i 2003 tabte vi 5-600.000 kroner på at rykke ind i Bella Centret ved København. Vi har siden forsøgt igen et par gange, men nu er det slut. Nu bliver vi her i Fredericia, siger AP og Karsten.

At der således også er tale om en jyde-messe bekræftes af en de få sjællændere, som har en stand. Jeppe Laursen, der er indehaver af Bilhuset Laursen i Køge, er med i Fredericia for første gang.

- Og det bliver ikke sidste gang, siger Jeppe Laursen med et smil, inden han fortsætter:

- Jeg kan ikke umiddelbart forklare, hvorfor sådan en bil-messe ikke kan få fodfæste på Sjælland. Måske er det noget kulturelt, måske er det, fordi jyderne bedre kan lide at handle på den her måde.

100 kroner på to ben
50-årige Torben Hansen fra Aarup på Fyn er for 14. gang en af de mange potentielle købere i det store bil-mekka.

- Jeg elsker at gå rundt og kigge og nyde stemningen og atmosfæren. I år er min økonomi desværre ikke til at købe noget stort, som jeg har gjort det nogle gange igennem årene, siger fynboen efter at have beundret en lyserød Chevrolet Bel Air 210 årgang 1957.

Lige ved siden af har Klaus Pauls fra Beder ved Aarhus netop solgt en grøn Chevrolet Bei Air årgang 1958 til den nette sum af 112.500 kroner. Klaus Pauls har haft sin stand ved de to årlige messer de seneste 10 år, og han nyder det ved siden af sit daglige virke på sit automesterværksted.

- Det er ren hobby og fornøjelse, og jeg ville ikke undvære det for noget, siger Klaus Pauls og retter sin opmærksomhed mod en ny mulig køber af en af hans i alt fem special- og veteranbiler.

AP og Karsten glæder sig over Klaus Pauls´ salg, fordi han som de mange andre bil-udstillere har betalt 995 kroner for sin stand. Jo flere salg, jo større interesse, lyder far og søns ræsonnement.

- Det er i det hele taget dejligt at se så mange smilende mennesker, for de er hver især 100 kroner, der kommer gående på to ben, smiler AP med henvisning til prisen for indgangsbilletten.

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok
LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+