Far til kræftsyg datter: Jeg nægter at vidne mod ham som gav Matilde cannabis-olie

Taknemmelig far: Tom Gregersen er parat til at gå i fængsel for at hjælpe den mand, som gav medicinsk cannabis-olie til den kræftsyge datter

Foto:/ritzau/Rene Schütze
Foto:/ritzau/Rene Schütze
Følg Samfund

For to år siden fik den dengang fem-årige Matilde Gregersen fra Aalborg konstateret kræft.

I afmagt over at se deres lille datter tabe kilo efter kilo - og blive svagere og svagere - valgte forældrene til sidst at give hende medicinsk cannabis-olie for at se, om det kunne tage de voldsomme smerter.

En afkræftet Matilde mens hun kæmper mod kræftsygdommen og bivirkningerne af kemokuren. Privatfoto
En afkræftet Matilde mens hun kæmper mod kræftsygdommen og bivirkningerne af kemokuren. Privatfoto
 

- Resultatet var forbløffende. På mindre end et døgn forsvandt stort set alle smerter. Matilde blev igen en glad pige, som omgående fik appetitten tilbage. Effekten af cannabis-olien var helt utrolig, fortæller Matildes far, 42-årige Tom Gregersen, til Ekstra Bladet.

I dag er Matilde en frisk pige på syv år.  Hun går til kontrol hver tredje måned. Men ellers leger hun og er glad.

 Og således kunne historien have fået en lykkelig afslutning.

'Vil ikke sparke til ham'
- Men så enkelte er det desværre ikke. For nu er jeg blevet tvunget til at gå i retten som vidne. Jeg skal vidne mod den mand, som leverede cannabis-olien til os. Men jeg vil under ingen omstændigheder sparke til den mand, som på mange måder gav Matilde livet tilbage.

Derfor vil jeg nægte at vidne mod ham. Så kan de bare sende mig i fængsel. For jeg vil aldrig kunne se Matilde i øjnene, når hun bliver stor, hvis jeg vidner mod ham, der hjalp, siger Tom Gregersen.

Vidne-indkaldelsen - men Tom Gregersen nægter at vidne mod den mand, som i den grad har hjulpet datteren Matilde gennem kræftsygdommen.
Vidne-indkaldelsen - men Tom Gregersen nægter at vidne mod den mand, som i den grad har hjulpet datteren Matilde gennem kræftsygdommen.
 

Sælgeren af cannabis-olien er Ulrich Vestergaard, som selv er alvorligt syg af leverkræft. Han har gennem en årrække selv taget cannabis-olien mod smerterne og samtidig hjulpet en lang række andre patienter med at levere olien til dem.

For øjeblikket hjælper han efter eget udsagn ni alvorligt syge børn.

Ulrich Vestergaard bor i  Aalborg og her har hans boligselskab Aalborglund krævet ham sat ud, fordi han ulovligt sælger cannabis-olien fra sin bopæl.

'Jeg er ikke narko-handler'
Ulrich Vestergaard nægter under tvang at forlade sin lejlighed, da han ikke opfatter sig selv som en narko-handler i klassisk forstand.

Derfor er sagen nu endt i retten i Aalborg og skal behandles den 28. august.

- Jeg er jo ikke en narko-handler og jeg skaber ikke et kriminelt miljø. Jeg hjælper syge børn og svage ældre. Ofte har jeg end ikke solgt olien, men blot købt den ind sammen med patienterne og så fordelt den, siger Ulrich Vestergaard, som for øjeblikket befinder sig i Spanien.

Ulrich Vestergaard oplyser, at hans naboer har samlet 33 underskrifter ind til støtte for, at han kan blive boende i Blomstermarken i Aalborg

- Jeg har netop hørt, at de fortsætter med at samle underskrifter ind, lyder det fra Urich Vestergaard.

Cannabis-olien begyndte at hjælpe i løbet af blot et døgn. Det var helt forunderligt at se, hvor hurtigt det gik, fortæller Sine og Tom Gregersen. Foto: /ritzau/Rene Schütze
Cannabis-olien begyndte at hjælpe i løbet af blot et døgn. Det var helt forunderligt at se, hvor hurtigt det gik, fortæller Sine og Tom Gregersen. Foto: /ritzau/Rene Schütze
 

Vil gerne have plejebolig
Den kræftsyge mand ryster på hovedet af hele sagen.

- Jeg er efterhånden så syg, at jeg ikke kan blive boende i lejligheden. Derfor har jeg søgt en plejebolig hos kommunen. Men der er ikke noget ledigt i år, siger Ulrich Vestergaard.

Tom Gregersen har skrevet til bolig-selskabet for at få dem til at droppe udsætningen af Vestergaard.

- Jeg har skrevet til bestyrelsen for at forklare dem sagen. Det har bevirket, at jeg nu bliver halet i retten. Også moderen til en meget alvorligt kræftsyg dreng, som har fået leveret cannabis-olien, bliver slæbt i retten for at vidne.

- Det er simpelthen uanstændigt. Moderen vil heller ikke vidne mod Ulrich. Der er vidne-pligt i Danmark og derfor er vi naturligvis meget spændte på, hvad de vil gøre ved os, siger Tom Gregersen til Ekstra Bladet.

Dybt taknemmelige
Tom Gregersen fortæller, at der er ingen tvivl om, at Ulrich Vestergaard har begået noget ulovligt ved at sælge cannabos-olien.

- Men han er jo ikke en narkohandler. Han har hjulpet sig selv og mange andre og det er vi ham dybt taknemmelig for. Ulrichs naboer har jo heller ikke noget imod ham. Han skaber intet kriminelt miljø omkring sig. Han hjælper syge, ulykkelige og bange mennesker, fastslår Tom Gregersen.

Sine, Matilde og Tom. Foto: /ritzau/Rene Schütze
Sine, Matilde og Tom. Foto: /ritzau/Rene Schütze
 

Tom og Sine Gregersen er på ingen måde i tvivl om, at det er cannabis-olien, der fik bragt Matilde på fode igen.

- Matilde var virkelig syg. Hun tabte sig, lå modløs på sengen og ville ikke tale. Hun havde smerte-anfald 30-40 gange om dagen, ondt i maven og kvalme. Hun fik en lang række piller, som skulle tage bivirkningerne fra kemo-kuren. Disse piller kun vi fjerne fuldstændig, da hun begyndte med cannabis-olien.  Det er forunderligt, som olien har virket, siger Tom Gregersen

BOLIG-DIREKTØR: MEDARBEJDERE BLIVER TAGET SOM GIDLSER

Det er Alabu Bolig, der administrer lejeboligen i Bomstermarken i Aalborg, hvor Ulrich Vestergaard bor.

Direktør Klaus Ringgard ønsker ikke at udtale sig.

- Der er tale om en sag omkring cannabis-olien og en omkring lejemålet. Vi har besluttet at indtage en passiv rolle, siger Klaus Ringgaard til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet ville gerne have spurgt ham om, hvorfor retssagen er så vigtig at få gennemført, når Ulrich Vestergaard selv har søgt en plejebolig hos Aalborg Kommune.

Vi ville også gerne have spurgt om de moralske overvejelser, der kan være ved at indkalde blandt andet Tom Gregersen som vidne i retssagen.

Tidligere udtalt sig
Klaus Ringgaard har dog tidligere udtalt sig om den verserende sag. Det skete sidste år til TV2 Nord.

Her sagde direktøren blandt andet:

- Der foregår noget ulovligt fra hans lejemål. Der foregår handel med euforiserende stoffer og ulovlige rusmidler, og derfor er vi som organisation forpligtet til at agere på det.

- Selvfølgelig gør 30 underskrifter indtryk på mig, men vi skal holde os til loven. Det gør også indtryk, at vi bliver angrebet på Facebook, men det er nu mest, fordi mine medarbejdere bliver truet. De bliver taget som gidsler i en sag, hvor de egentlig bare gør deres arbejde. Det er uhørt, siger Klaus Ringgaard, direktør i Alabu Bolig.

.

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind