Far til kræftsyg datter: Stop med at chikanere boligselskab

Tom Gregersens kamp mod at skulle vidne mod den mand, som har hjulpet hans kræftsyge datter, har udløst en sand sympati-bølge. Men mange er også vrede på boligselskabet, der har indkaldt ham som vidne

Foto: /ritzau/Rene Schütze
Foto: /ritzau/Rene Schütze
Følg Samfund

42-årige Tom Gregersen - far til kræftsyge Matilde - kæmper for øjeblikket mod at skulle vidne i retten  mod den mand, som har leveret cannabis-olie til den lille datter.

Matilde fik det - efter forældrenes oplysninger - omgående bedre under kemo-kuren, så snart hun fik den smertelindrende olie.

- Jeg vil ikke sparke efter den mand, som har hjulpet os. Jeg vil derfor ikke vidne mod ham og jeg er parat til at gå i fængsel, siger Tom Gregersen.

Som omtalt i Ekstra Bladet har boligselskabet  Alabu Bolig stævnet sælgeren af cannabis-olien Ulrich Vestergaard fra Aalborg.

Far til kræftsyg datter: Jeg nægter at vidne mod ham som gav Matilde cannabis-olie

Alabu Bolig i Aalborg vil have Ulrich Vestergaard sat ud af sin lejlighed, fordi han ulovligt har solgt cannabis-olien fra bopælen.

Angreb på boligselskab
Sagen har stået på i længere tid og medie-omtalen har fået sympatisører med Ulrich Vestergaard til at gå til angreb på boligselskabet og dets medarbejdere.

- Det bryder jeg mig bestemt ikke om. Denne debat er vigtig og den skal holdes i en respektfuld og ordentlige tone. Det er helt uacceptabelt, hvis der er nogle som tager boligselskabets medarbejdere som gidsler, siger Tom Gregersen til Ekstra Bladet.

Tom Gregersen er fortsat meget utilfreds med, at Alabu Bolig slæber ham i retten for at vidne mod den mand , som har hjulpet nu syv-årige Matilde.

- Jeg har skrevet til bestyrelsen for at forklare dem sagen. Det har bevirket, at jeg nu bliver halet i retten. Også moderen til en meget alvorligt kræftsyg dreng, som har fået leveret cannabis-olien, bliver slæbt i retten for at vidne.

- Det er simpelthen uanstændigt. Moderen vil heller ikke vidne mod Ulrich. Der er vidne-pligt i Danmark og derfor er vi naturligvis meget spændte på, hvad de vil gøre ved os, siger Tom Gregersen til Ekstra Bladet.

Skal være ordentligt
For Tom Gregersen er det yderst vigtigt, at debatten foregår på et ordentligt niveau.

- Trusler hører ingen steder hjemme i denne debat, fastslår Matildes far.

Alabus direktør Klaus Ringgaard ønsker ikke at udtale sig i den konkrete sag. Han har dog fortalt, at hans medarbejdere er blevet angrebet og truet.

- Det gør indtryk, at vi bliver angrebet på Facebook, men det er nu mest, fordi mine medarbejdere bliver truet. De bliver taget som gidsler i en sag, hvor de egentlig bare gør deres arbejde. Det er uhørt, lyder det fra Klaus Ringgaard, direktør i Alabu Bolig.

Retssagen, der skal afklare om Ulrich Vestergaard skal sættes ud af sin lejlighed, finder sted den 28. august.

Matilde blev syg af kræft som fem-årig og havde voldsomme og mange smerteanfald under kemokuren.

Matilde fik kræft som fem-årig og led af voldsomme smerter under kemokuren. Nu går syv-årige Matilde til kontrol hver tredje måned og har det godt. Privatfoto
Matilde fik kræft som fem-årig og led af voldsomme smerter under kemokuren. Nu går syv-årige Matilde til kontrol hver tredje måned og har det godt. Privatfoto
 

Så snart hun fik cannabis-olien fik hun det omgående bedre, fortæller Tom Gregersen.

Betyder meget
Gregersens fortælling - og kamp for at slippe for at vidne mod manden, der har hjulpet Matilde - har udløst en sand strøm af sympati.

- Jeg er blevet kontaktet af flere hundrede helt ukendte personer, som siger, at de støtter mig.

Det betyder meget for familien. Jeg føler, at jeg gør det rigtige og at de juridiske paragraffer bør udfordres. Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg skal vidne mod Ulrich Vestergaard, når han jo lige præcis selv erkender de faktiske forhold, siger Tom Gregersen.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller