Far var mor i 16 timer: Jeg giver op!

Far til to troede at far og mor-rollen var lige hårde, men det ændrede sig, da han blev nødt til at være mor i 16 timer

Brad Kearn skal fortsat agere mor, mens hans kone er indlagt. Han lover på sin Facebook-profil at komme med en opdatering. Foto: Privatfoto
Brad Kearn skal fortsat agere mor, mens hans kone er indlagt. Han lover på sin Facebook-profil at komme med en opdatering. Foto: Privatfoto

- Kender I det, når konen siger: 'Jeg ville ønske, at jeg var faren', og du tænker: 'Det er da det samme'?

Det spørgsmål stiller australske Brad Kearn i et Facebook opslag, der er blevet delt over 15.000 gange.

- Nå, men sæt sig tilbage, slap af, tag en drink, nogle popcorn, ryd din kalender og hold på hat og briller, for nu skal jeg tage dig med på en tur, der kun kan beskrives som en baglæns rutchebane, der tager dig gennem vandfald af opkast, lort og tårer. Og når du er færdig med dit eget, så tager du en tur i dine børns, skriver Brad Kearn på Facebook om sin oplevelse med at være mor i 16 timer.

Leversvigt og frustration
Det hele startede, da Brad Kearn modtog en besked fra sin kone med teksten: 'Min lever er stået af'. Herefter måtte Brad skynde sig hjem til deres to drenge, Knox på to år og Finn på seks uger, og her startede kaosset for faren, der pludselig blev mor.

Det ene barn skriger, det andet græder, og huset er i mangel på madvarer, da Brad Kearn kommer hjem fra arbejde.

- Som aftenen skrider frem, og min tålmodighed svinder ind, får jeg Knox til at være stille ved at lade ham putte klistermærker på mine behårede ben. Tanken var, at jeg kunne barbere dem af senere, skriver den opgivende far.

Efter at have været oppe hele natten på grund af den yngste søn, er Brad Kearn på grænsen til at bryde sammen, og gør i sit Facebook opslag opmærksom på, at søvnmangel rent faktisk er en form for tortur. Morgenen efter finder Brad sig selv i en situation, hvor alt omkring ham sejler, mens han går rundt i en zombie-lignende tilstand. Kort efter bliver han dog afbrudt af dørklokken:

- Har du nogensinde været i en situation, hvor en person opdager dig i at gøre noget, som du ikke burde? Sådan havde jeg det, da jeg åbnede døren, og det var min svigermor, der stod der, skriver Brad Kearn.

Makværk og morgenhår
Og der stod han så ubarberet med morgenhår og tøj på fra dagen før, uden hverken at have været i bad eller børstet tænder. Bag ham ville rodet i huset ingen ende tage med gamle madrester og klistermærker på sofaen.

- Det var det øjeblik, hvor jeg vidste, at jeg havde fejlet efter kun at have været mor i 16 timer, skriver Brad Kearn, og afslutter med at slå fast, hvad han ikke formåede som mor, som hans kone formår hver dag.

- Jeg har ikke engang kunne evne at holde min personlige hygiejne som mor, for slet ikke at tale om at holde huset rent, lære mine børn noget, forberede måltider og tage ud af huset for aktiviteter.

En anden mand, der har ladet verden vide, hvor hårdt jobbet som mor er, er Tony Emms. Han kunne førhen bliver sur over, at hjemmet ikke var ryddet op, når han kom hjem fra arbejde, men tingene ændrede sig, da han fandt ud af, hvad jobbet som mor egentlig indebærer.

78 kommentarer
Vis kommentarer