Fardin klapper pigerne i numsen: 'Tænk hvis det var din søster'

Fardin gik ud på åben gade og klappede piger bagi. Det havde han en god grund til

Fardin Messi Majidzadeh og Ryan Aryan, 22 og 20, har lavet et eksperiment, hvor de klapper piger i numsen. Video: Fardin Messi Majidzadeh og Ryan Aryan
Følg Samfund

Da Fardin Messi Majidzadeh fredag læste historien om en gruppe efterskolepiger, der fik nok af den daglige sexchikane og selv fik stoppet de upassende kommentarer og gramsende drenge med en video-kampagne, fik han en idé.

22-årige Fardin Messi Majidzadeh fra Værløse står sammen med sin 20-årige ven Ryan Aryan bag Facebook-siden Shout Out Time, hvor de to fyre jævnligt vil dele forskellige sociale eksperimenter.

Sagen om hverdagssexismen på den nordjyske efterskole fik Fardin Messi Majidzadeh til fluks at sætte et eksperiment op, hvor han tester, hvordan folk reagerer, når piger bliver udsat for chikane på åben gade.

- Jeg har selv oplevet i nattelivet, at piger er blevet chikaneret. Jeg synes, det er meget vigtigt, at der kommer fokus på, at det er kvindernes egen krop, og derfor deres eget valg, om de vil røres ved, siger Fardin Messi Majidzadeh til Ekstra Bladet.

Med sit eksperiment oplevede han og Ryan Aryan, at der var mange, som ikke blandede sig, når en kvinde blev udsat for sexchikane af en tilsyneladende fremmed mand.

- Jeg snakkede med dem bagefter, og der var flere, der fortalte, at det var, fordi de var bange for at få ballade. Man ved jo aldrig, om en person, der kan finde på at gøre sådan noget, også kan finde på at gøre mere end det, siger Fardin Messi Majidzadeh, som er overbevist om, at han selv ville gribe ind, hvis det var ham, der overværede den slags chikane. Faktisk, fortæller han, har han flere gange gjort det i nattelivet.

- Så er jeg gået hen til dem, og har sagt, at det er respektløst, og ’tænk, hvis det var din søster’, fortæller han.

Så du videoen, hvor danske Arian stillede spørgsmålet 'Tør du kramme en muslim?' Det er der millioner af andre, der har.

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.