Farlig IKEA-trend spreder sig i Danmark

En ulovlig og farlig trend har spredt sig i de danske IKEA-varehuse. Det får nu virksomheden til at sætte ekstra vagter ind

Foto: Linda Johansen
Foto: Linda Johansen

Har du oplevet IKEA-trenden, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224.

Det mærkeligste trends har det med at dukke op i ny og næ.

Nogle vælger at surfe på tog, mens andre drikker deres øl mellem brysterne i den såkaldte Boobluge Challenge.

Men i Danmark har en helt tredje og måske endnu mere bizar trend nu spredt sig. Den finder sted i IKEA, hvor unge mennesker sniger sig ind i varehuset og gemmer sig.

Når hele arrangementet så er lukket ned, så pibler de frem og overnatter i møblerne.

Og nu har taget sagen en ny drejning. Fænomenet breder sig, skriver TV2.

Det billede bekræfter kommunikationsmedarbejder hos IKEA Mette Maria Starcke over for Ekstra Bladet.

- I løbet af de sidste fire måneder har vi oplevet det her ti gange. Vi ser på det med den største alvor, men vi ved ikke, om der er flere tilfælde, da det ikke er sikkert, at vi har registreret dem alle, siger Mette Maria Starcke til Ekstra Bladet.

Det spreder sig
Ifølge kommunikationsmedarbejderen har de oplevet fænomenet i fire ud af fem danske varehuse. Kun Aalborg er indtil videre gået fri.

Derfor advarer hun nu de unge mennesker.

- Det kan være rigtig, rigtig farlig. Vi har nogle meget store reoler på vores lager, som de unge mennesker kravler op på. Det er ikke kun farligt for dem selv, men hvis de vælter noget ned, så kan de ramme andre kunder i åbningstiderne. Derfor skal de lade være med det, siger siger Mette Maria Starcke

IKEA har foreløbigt meldt samtlige af de syndere, som de har fanget, til politet.

Derudover har de forsøgt at få kontakt til børnenes forældre.

Og selv om koncernen har vagter næsten 24 timer i døgnet, så har de nu følt sig nødsaget til at sætte ekstra bemanding ind.

- Vi har skærpet sikkerheden ekstra meget i alle fem i varehuse, siger Mette Maria Starcke.

To svenske piger overrasket
Ekstra Bladet har tidligere skrevet om to 15-årige svenske piger, der fik sig en stor overraskelse, da de forsøgte sig med samme fixe ide.

De to 15-årige mødte op i et af IKEA's varehuse i Malmø og legede almindelige kunder, der var ude og shoppe.

Da varehuset skulle til at lukke, gemte de to piger sig i hvert sit skab, mens de ventede på, at varehuset ville blive tomt for mennesker, så de kunne liste sig ud i udstillingerne.

Da lyset endelig blev slukket og varehuset var tomt, opstod der dog et uforudset problem. Pigerne turde ikke forlade skabene hele natten, fordi de var bange for at blive opdaget.

- De turde ikke forlade deres skjulesteder, fordi de var bange for at udløse alarmen. Så de sad i hver deres skab hele natten indtil kvart i seks da personalet mødte, siger Lars Förstell, der er talsmand for politiet i Malmø, til Lokaltidningen.

Ifølge Lars Förstell er der blevet rapporteret om lignende hændelser i hele verden, og flere unge har også lagt videoer på YouTube, hvor de med større og mindre succes forsøger at overnatte i IKEA.

- Vi er nu oppe på 1300 anmeldelser, siger han.

De to piger er nu sigtet for ulovlig indtrængning.

Har du oplevet IKEA-trenden, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224.

95 kommentarer
Vis kommentarer