Farligt stof fundet i Europa: Gør dig til en 'zombie' med et enkelt pust

Tre personer er anholdt i Paris, efter at de brugte et livsfarligt stof på pensionister

Stoffet kan efterlade indtageren bevidstløs i flere timer (Foto: Jakob Jørgensen)
Stoffet kan efterlade indtageren bevidstløs i flere timer (Foto: Jakob Jørgensen)

Et livsfarligt colombiansk stof, der meget passende går under navnet 'Djævlens ånde', er blevet brugt til at røve ældre mennesker i Paris. Det skriver den franske avis Le Parisien.

At få bare et enkelt pust af stoffet i ansigtet forvandler ifølge avisen den ufrivillige indtager til 'en viljeløs zombie'. Således kan stoffet udnyttes af gerningsmænd, der ønsker at begå alvorlige forbrydelser så som voldtægt og røverier imod deres ofre, der ikke aner, hvad de bliver udsat for.

Det er sket for flere ældre borgere i Frankrig, hvor en gruppe af kriminelle har opereret med stoffet i en længere periode uden at blive opdaget - deres ofre kunne nemlig ikke huske, hvad der var sket.

Gerningsmænd kom med hjem
To kinesiske kvinder på 42 og 59 år gik således hen til fremmede på gaderne i Paris og pustede stoffet lige ind i deres ansigter under påskud af at spørge efter en mystisk, kinesisk læge.

- De (gerningsmændene, red.) udnyttede det så ved at få ofrene til at tage dem med hjem, hvor de fik dem til at putte alle deres smykker og penge i en taske og give det til dem, siger en kilde tæt på efterforskningen til Le Parisien.

På den måde mistede et af ofrene værdier for cirka 100.000 euro, svarende til omkring 746.000 danske kroner.

Ifølge stofeksperten Mirian Gutiérrez fra Colombia er det et meget farligt stof at blive udsat for.

- Set fra et medicinsk synspunkt er det det perfekte stof til at begå kriminelle handlinger, fordi offeret ikke kan huske noget og derfor heller ikke anmelder det, siger hun til Vice News.

Flere personer pågrebet
Gruppens puste-påfund har dog fået en brat slutning. De to kvindelige gerningsmænd blev pågrebet foran en metrostation i denne uge og nægter sig skyldige. Kort efter blev yderligere en person anholdt, mistænkt for at have fremstillet stoffet.

Politiet i Paris har siden foråret modtaget flere klager for lignende lovovertrædelser begået i området omkring Belleville metro station.

De to kvinders pas afslørede, at de tidligere havde befundet sig i Madrid og Mexico. Andre formodede medlemmer af banden er nu anholdt i Kina og Sydkorea.

70 kommentarer
Vis kommentarer