Farligt vejrfænomen og masser af sne kan ramme Danmark i morgen

Trafikanter skal være ekstra opmærksomme mandag morgen, da der er risiko for både snefygning og isslag

Farligt vejrfænomen og masser af sne kan ramme Danmark i morgen

Se vejrudsigten for de næste dage

Weekenden har været præget af masser sne, is og kulde. Og vintervejret fortsætter ind i næste uge på trods af, at der kommer en varm front ind over Danmark.

Det fortæller vagthavende meteorolog hos DMI Bolette Brødsgaard til Ekstra Bladet.

- Det begynder med sne mandag morgen i Sønderjylland. Det trækker ganske langsomt over Fyn, Midtjylland, Sjælland, og om eftermiddagen rammer det Skagen, siger hun og fortsætter.

- Snefaldet bliver ikke voldsomt, men det kommer til at fyge lidt. Særligt i morgen tidlig, og det skal trafikanterne være opmærksomme på, siger hun.

Der vil falde omkring tre til fem centimeter sne rundt i landet. Enkelte steder vil der falde omkring otte.

- Så vi bliver ikke begravet i sne, men det er klart, at det kan mærkes, når der ligger sne i forvejen. Det vil komme til at genere både morgen- og eftermiddagstrafikanterne, siger Bolette Brødsgaard.

Pas på isslag
Men det er langt fra den eneste trafikanterne skal passe på. Der er nemlig risiko for isslag.

- Der kan komme isslag over Sønderjylland, Sydvestfyn og en lille risiko på Lolland. Man skal derfor være enormt påpasselig, siger hun.

Isslag forekommer, når jorden har været frossen, og der kommer varm luft ind over landet, hvor nedbøren er over 0 grader.

- Nedbøren falder derfor som regn, men når den så rammer jorden, så fryser den øjeblikket til is. Og det betyder, at det kan blive ekstremt glat, når der ligger store plamager af is. Det er ikke kun i trafikken. Vi ser jo også, at der er folk, der falder, når de går ud af deres hoveddør, fordi der er isslag, lyder det.

Det er dog ikke så alvorligt, at man har udsendt et varsel endnu.

- Vi venter lige og ser, hvad de næste prognoser siger. Men hvis der er risiko for det, så sender vi selvfølgelig et varsel ud, siger hun.

De seneste dage har vejret slået flere rekorder. 1. marts havde vi det første isdøgn i mange år. Det vil sige, når der ikke er plusgrader hverken om natten eller dagen.