Annonce:
Annonce:

Fars forfærdelige dilemma: Måtte vælge mellem barn og kone

Samuel Forrest måtte tage et forfærdeligt valg mellem at beholde sin kone, eller sin nyfødte søn, der blev diagnoseret med Downs Syndrom

Lille Leo lider af Downs syndrom. (Foto: Privat).
Lille Leo lider af Downs syndrom. (Foto: Privat).
Annonce:
Følg Samfund

Det skulle have været en af de helt store positive begivenheder i hans liv, men da Samuel Forest blev far, forløb dagen på ingen måde som han havde håbet:

- Sygeplejersken kom ud af fødestuen med et lille bundt i armene. Det var Leo. Hun havde dækket hans ansigt til og hospitalsledelsen ville hverken lade mig se min lille nyfødte søn, eller min kone. Da lægen omsider kom ud sagde han: 'Der er et problem med din søn', fortæller Samuel Forest, der oprindeligt er fra New Zealand, men er bosiddende i Armien, til ABC News.

Rørende: Klub giver handicappet dreng sit livs oplevelse

Den nybagte far fik herefter nyheden om at hans søn var diagnoseret med Downs syndrom. I Armenien beholder man normalt ikke børn med Downs, men Samuels hjerte smeltede, da han kort efter fik sin søn i armene:

Annonce:

- Jeg så ned på den her lille fyr og tænkte - han er smuk, han er perfekt. Jeg vidste med det samme, at jeg uden tvivl ville beholde ham, fortæller Samuel Forest, der herefter fik talt med sin armenske kone:

- Jeg blev øjeblikkeligt præsenteret for et ultimatum. Hun fortalte mig, at hvis jeg ønskede at beholde Leo, ville hun skilles. Hun havde allerede taget beslutningen, fortæller den sønderknuste far, der dog holdt fast i sin beslutning.

Leo ses her kort efter fødslen (Foto: Privat).
Leo ses her kort efter fødslen (Foto: Privat).
 

Siden har han ikke talt med sin kone, der begærede skilsmisse en uge efter fødslen af parrets søn.

- Det er bestemt ikke hvad jeg ønskede og håbede på. Jeg har ikke engang haft mulighed for at diskutere sagen med hende, forklarer Samuel Forest, der nu har planer om at vende retur til sit hjemland. Derfor har han oprettet siden 'Bring Leo Home' - for at skaffe penge til rejsen og en ny tilværelse for lille Leo. I skrivende stund er der indsamlet 178.420 dollar (godt 1,1 million kroner/red.

Annonce:

- Jeg er ikke rig og har ikke den store opsparing. Målet er at samle penge nok til at jeg i et helt år kan gå på deltid og passe på Leo. Han har tabt sig en del i de to uger, der er gået siden fødslen. Det ville være anderledes, hvis bare han havde sin mor, konstaterer Forest.

Australsk par: Blev tvunget til at efterlade søn hos rugemor

Efter sin oplevelse har Samuel Forest nu dedikeret sit liv til at sætte fokus på børn med specielle behov:

- Efter alt det jeg har været igennem, kan jeg ikke bare læne mig tilbage og se børn som Leo blive sendt på børnehjem. Børn med Downs bliver hurtigt stemplet, men kan man se bag diagnosen, vil man opdage, at de er en smule anderledes, men stadig normale mennesker som alle os andre.

ABC News har forsøgt at få en udtalelse fra det armenske hospital, men uden held. Leos mor vil heller ikke tale med det amerikanske medie, men bekræfter, at hun har forladt sin mand.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: