Fars frygt: Kurt Westergaard på kursus blandt skolebørn

Den PET-beskyttede Muhammed-tegner deltager i spansk-kursus på aarhusiansk folkeskole

Muhammed-tegner Kurt Westergaard vækker forargelse blandt skolebørns forældre i Aarhus, fordi han modtager spansk-undervisning i skolens åbningstid, mens der er børn til stede. (Polfoto)
Muhammed-tegner Kurt Westergaard vækker forargelse blandt skolebørns forældre i Aarhus, fordi han modtager spansk-undervisning i skolens åbningstid, mens der er børn til stede. (Polfoto)

Forargelsen drev i bogstaveligste forstand ned ad Mads Laumanns facebook-væg, efter at han i aftes havde skrevet en opdatering, der med baggrund i weekendens terror-tragedier i København udtrykte undren og bekymring over, at Muhammed-tegner Kurt Westergaard går til spansk-undervisning på samme skole som hans ni-årige datter, Mathilde.

- Jeg anser normalt mig selv som en tolerant og åben person, der mener, at der skal være plads til os allesammen. Men når man ser, hvad en mand på 22 år kan finde på i København i sidste weekend, så bliver jeg alvorligt bekymret for, at et lignende scenarie kan finde sted i Aarhus.

Kurt Westergaard efter attentatet på Krudttønden: Jeg er rasende

- Vores børn tager jo ikke selv stilling, det gør vi voksne for dem. Derfor synes jeg det er relevant at få ud i offentligheden, at et potentielt terrormål som Kurt Westergaard jævnligt er til undervisning på samme skole som min datter og mange andre børn i skolens åbningstid, siger Mads Laumann til Ekstra Bladet.

Forstår ikke Kurt

Den 43-årige familiefar tilføjer, at han flere gange igennem det seneste års tid har bemærket, at Kurt Westergaard har været på Samsøgades Skole i det centrale Aarhus. Sammen med den verdenskendte Muhammed-tegner ankommer masser af livvagter og tre-fire store Range Rovere med tonede ruder.

Mads Laumann reagerer dog først nu, fordi hændelserne i København har forstærket hans bekymring over, at skolebørn pludselig kan blive gidsler i et terrordrama.

Truer med Islamisk Stat i fængsel: Får terror-sigtelse

- Jeg har overhovedet intet imod Kurt Westergaard rent personligt, men situationen taget i betragtning fatter jeg ikke, at han vil tage imod undervisning i skolens åbningstid. Hvorfor kan det ikke foregå efter klokken 19 om aftenen, når børnene er gået hjem, spørger Mads Laumann.

Skoleleder: Vi har tillid til PET

Skoleleder Martin Appel Loft, Samsøgades Skole, påpeger, at selv om undervisningen foregår i skolens lokaliteter, så er det Aarhus Kommune, der udbyder kurset.

- PET har lavet en sikkerhedsvurdering, der konkluderer, at det er forsvarligt, at undervisningen foregår hos os i det omtalte tidsrum. Det har jeg som skoleleder fuld tillid til, at PET sagtens kan vurdere, siger Martin Appel Loft til Ekstra Bladet.

Islamist vil rekruttere i Danmark

- Selv om du har tillid til PET, så sidder der jo stadig forældre tilbage med bekymring og angst. Hvad vil du sige til dem?

- Jeg vil gentage, at PET har lavet en sikkerhedsvurdering, hvorefter de har konkluderet, at det er forsvarligt, at kurset foregår her i det pågældende tidsrum. Det bør vi voksne, altså skolens ledelse og lærere og elevernes forældre, have tillid til.

Præcisering: Ekstra Bladet skrev tidligere i denne artikel, at Kurt Westergaard gik på kursus blandt hundredvis af skolebørn – hvilket en forældre mente, skabte utryghed. Kurt Westergaard gør opmærksom på, at hans kursus finder sted sent på eftermiddagen, hvor de fleste skolebørn er gået hjem. Kurt Westergaard oplyser også, at han og sikkerhedsvagterne kun kommer i én bil. Ekstra Bladet beklager.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri