Annonce:
Annonce:

Fart på: Her knalder politiet flest af sine egne betjente

Metroxpress har fået aktindsigt i politiets egne overtrædelser af færdselsloven

Politiets blitz rammer også indimellem egne ansatte, konstaterer Metroxpress. (Arkivfoto: Per Rasmussen)
Politiets blitz rammer også indimellem egne ansatte, konstaterer Metroxpress. (Arkivfoto: Per Rasmussen)
Annonce:
Følg Samfund

210.500 kroner.

Så mange penge har færdselskontrolafdelinger hos politikredsene rundt i landet kradset hjem fra sine egne betjente, som har gjort sig skyldig i at køre for hurtigt, mens de har været på arbejde.

Det fortæller Metroxpress.

Selv om politiet skal sørge for at håndhæve lov og orden på vejene, ser nogle betjente stort på færdselsloven, mens de sidder bag rattet i uniform. Men ligesom alle andre fartsyndere skal der afregnes ved kasse ét, når højrefoden bliver for tung, skriver avisen.

Metroxpress har søgt aktindsigt i politiets overtrædelser af færdselsloven i alle landets politikredse.

Annonce:

Tallene viser, at bejtente af egne lommer har betalt 210.500 kroner for fartovertrædelser begået i perioden mellem 2013 og 2015. Og det er vel at mærke på tidspunkter, hvor de ikke har kunnet godtgøre, at de kørte udrykningskørsel eller anden kørsel, som berettigede, at de kørte for hurtigt.

Betjent fik frakendt kørekort
Metroxpress fortæller, at en betjent fra Sydøstjyllands Politi havde en dyr dag på jobbet, da han blev blitzet med 85 kilometer i timen i en byzone. Det kostede ham 4.000 kroner i bøde samt en betinget frakendelse af kørekortet.

Formand for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, mener, at også betjente bør betale ved kasse et, også selv om de er iført uniform.

- Hvis man har kørt for stærkt i arbejdstiden og ikke kan godtgøre, at man har kørt udrykningskørsel, må man af egen lomme betale det, det koster, siger han, men forklarer samtidig, hvorfor ikke alle bøder skyldes uforsvarlig, høj fart, siger han til Metroxpress.

Annonce:

Det sker også, at betjente bliver blitzet under udrykning, og det er den undskyldning de bruger, når betjentene forsøger at bevise deres uskyld over for Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der efterforsker sagerne, hvis betjenten ikke accepterer bøden.

- Betjenten kan have optaget selve udrykningskørslen på video, men det kan også være, at hans politiforretning (opgave, red.) fremgår af en rapport, der understøtter hans forklaring. Han kan have ringet til vagtcentralen og bedt om at få slået en bil op, og det understøtter i så fald baggrunden for udrykningskørslen, siger kontorchef i DUP, Charlotte Storgaard, til Metroxpress.

Det er ifølge avisen Københavns Vestegns Politi, som ligger i top, når det gælder antallet af hurtige betjente. I alt tegner kredsen sig for bøder for 39.000 kroner i perioden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: