Fastfood-gigant i dansk kæmpe sats: Vil åbne 50 restauranter

Sandwich-kæden Subway vil åbne op mod 50 restauranter i København indenfor en overskuelig fremtid

Her kan du se en morsom reklamefilm for Subway.

Den amerikanske sandwich-kæde Subway vil åbne op mod 50 restauranter i Storkøbenhavn indenfor en overskuelig fremtid.

- København er den eneste by af sin slags på verdensplan, som ikke har en Subway. Vi  er i 110 lande, og der er ikke en god grund til, at vi ikke er i København, siger Gustav Engström, som er ansvarlig for Subways udvikling i Danmark og Sverige.

- Der er 50 Subways i Stockholm. Er ambitionerne de samme i København?

- Når vi lige nu har nul butikker, er det over-optimistisk at sige, vi vil have 50. Men jeg er sikker på, vi nok skal nå op på 50 butikker i København. Det er bare et spørgsmål om tid, siger Gustav Engström til Ekstra Bladet.

Samfund - 20. aug. 2015 - kl. 12:38 Hvor flæskesvært kan det være? Her bliver griseryg til dansk delikatesse

Konkurrent har banet vejen

Danske Sunset Boulevard sidder allerede tungt på det hjemlige sandwich-marked med 40 restauranter spredt ud over hele landet. Det vælger Subway dog at vende til en fordel.

- Hvis du sammenligner med, da Subway kom til Sverige i 2004, var folk slet ikke vant til at spise sandwich. Det måtte vi dengang lære kunderne. Det har Sunset sørget for i København. Danskerne er vant til at spise en sandwich til middag eller frokost. Så på den måde er det en fordel for os, når vi har konkurrence på et nyt marked, siger Gustav Engström, som dog også har respekt for Sunset.

- Jeg har spist på Sunset nogle få gange, så jeg ved, at det er en konkurrent, vi skal tage seriøst.

- Du kunne godt lide det?

- Ja, det er godt. Jeg kunne godt lide fritterne, griner Gustav Engström.

Samfund - 15. aug. 2015 - kl. 21:07 40.000 forårsruller i timen: Hvordan gør de det?

Problemet for Subway lige nu er, at de mangler folk, der tør springe ud som franchise-tager i Danmark.

- Vi kender i hvert fald til fem beliggenheder i København, som ville give en høj omsætning med det samme, lyder det lokkende.

- Har ingen vist interesse?

- Jo, der er mange, som har vist interesse, men vi vil gøre det rigtigt fra begyndelsen. Vi vil have de rigtige franchise-tagere. Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed.

Pizza Hut vender tilbage til Danmark - minimum fem forskellige steder. (PR foto) Samfund - 11. jun. 2015 - kl. 10:52 Pizza-kæde vender tilbage til Danmark

Sunset tager det roligt

Hos Sunset i Esbjerg ryster de dog ikke i bukserne over den formentlig øgede konkurrence. Kæden er de senere år begyndt at tilbyde mere end sandwich og har nu også blandt andet burgere og en rugbrødssandwich på menuen.

- Vi har det, Subway har, men også meget andet. Vores burgerforretning er i vækst, men vi har stadig stor fokus på sandwich, som gradvist bliver udviklet og netop er blevet relanceret indenfor de seneste uger, siger administrerende direktør for Sunset Boulevard Kristian Scheef Madsen.

Han fortæller, at virksomheden stadig går med ekspansionsplaner, og flere steder er der allerede opkøbt jord.

- Det er naturligvis interessant, og vi holder da øje med konkurrenterne, men vi kigger altid mere på, hvad det er, danskerne gerne vil sætte tænderne i. Og vi har jo ikke monopol. Der er forvejen masser af konkurrence, siger Kristian Scheef Madsen.

Se også: Nyt amerikansk fast food-mekka åbnet i København

----------

Subway findes i dag knap 45.000 steder i 110 lande. Tre af dem ligger i Danmark: Aalborg, Vejle og Kolding.

133 kommentarer
Vis kommentarer