Fatma i kødet på minister: Byg sikre pladser nu

Venstre mener socialminister Manu Sareen(R) omgående bør hjælpe unge, der er på flugt fra æreskonflikter

- Jeg regner med, at det skulle være helt klart lige efter sommerferien (...) for de er faktisk direkte truet på deres liv.

Sådan lød svaret fra socialministeren Manu Sareen(R) til Ekstra Bladet i går, da det blev afsløret, at 46 unge med indvandrerbaggrund sidste år blev afvist på grund af pladsmangel, da de henvendte sig til landets eneste topsikrede opholdssted for unge, der er fanget i alvorlige æresrelaterede konflikter.

Hina Khalid fortalte i går, hvordan hun var blevet tævet, da hun brød familiens æreskodeks. Unge i hendes situation, der søger hjælp mod den voldelige familie, risikerer lige nu at blive afvist af landets eneste topsikrede krisecenter, fordi der lige nu ikke er pladser nok (Privatfoto). Samfund Unge på flugt fra æresvold: Lukket dør hos myndighederne

Men Sareens udmelding om, at der først efter sommerferien vil komme ni nye topsikre pladser, der skal supplere de nuværende 23, giver Venstres ligestillingsordfører Fatma Øktem ikke meget for:

- Ministeren kan jo ikke slå fast, at noget er livstruende og så først komme med en løsning til sommer. Det her er dybt alvorligt, og vi skal gøre noget ved det nu.

- Det burde ikke overraske ministeren, at der er pladsmangel, det har alle tendenser jo vist, og så er det altså ikke godt nok, at der først kommer en løsning om 6 måneder, siger Fatma Øktem, der også er medlem af Folketingets udvalg for Udlændinge- og Integrationspolitik.

Samfund Eksplosion i sager om æreskonflikter

Hun understreger, at problemet med æresrelatererede konflikter er et af de allerstørste problemer på integrationens - og ligestillings området:

- Vi bliver nødt til at handle på det omgående. De her kvinder skal ind og være en del af samfundet og i beskæftigelse, så de kan blive selvstændige, og så skal vi have brudt de normer og den sociale kontrol, der desværre stadig findes i nogle indvandrerkredse i Danmark, siger Fatma Øktem.

Hos Dansk Folkeparti frygter man, at de ni nye pladser ikke vil være nok til at afhjælpe pladsmanglen, og man er derfor klar til at bakke op om yderligere tiltag:

- Det er trist, at unge indvandrere bliver afvist. Det er dem, vi skal hjælpe, for de forsøger at komme væk fra nogle af de ubehagelige ting, der er i parallelsamfundene.

- Dansk Folkeparti vil derfor på baggrund af Ekstra Bladets artikler bede om, at socialministeriet påny vurderer behovet for flere sikrede pladser, og finansieringen burde vi kunne blive enige om, hvis partierne mener, at behovet er der, siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen.

0 kommentarer
Vis kommentarer