Fauci: Færre bliver indlagt i New York - vores tiltag virker

En af USA's sundhedstopfolk ser positive udviklinger i New York, der dog fortsat er hårdt ramt af coronavirus

Tidligere torsdag meldte Anthony Fauci, at de amerikanske prognoser nu nærmer sig 60.000 døde for hele coronaepidemien. Det står i kontrast til de tidligere prognoser fra Det Hvide Hus, som forudsagde over 100.000 døde i USA. Foto: Jonathan Ernst/Reuters
Tidligere torsdag meldte Anthony Fauci, at de amerikanske prognoser nu nærmer sig 60.000 døde for hele coronaepidemien. Det står i kontrast til de tidligere prognoser fra Det Hvide Hus, som forudsagde over 100.000 døde i USA. Foto: Jonathan Ernst/Reuters
Følg Samfund

Mens dødstallene stiger i New York, er kurven over coronaindlæggelser ved at flade ud.

Det siger direktøren for Det Nationale Institut for Allergi og Infektionssygdomme i USA, Anthony Fauci, ifølge nyhedsbureauet dpa.

Udviklingen afspejler en tendens over hele USA til, at de mange tiltag med at holde afstand begynder at få effekt, mener han.

- Det, vi gør, virker, siger Fauci, som er en landets sundhedstopfolk, ifølge dpa.

- I forhold til dødsfald er det en dårlig uge. Faktisk ser hver dag ud til at slå rekord i forhold til dagen inden. Men samtidig med at vi ser en stigning i antallet af døde, ser vi et ret dramatisk fald i antallet af indlæggelser.

Tidligere torsdag meldte Fauci, at de amerikanske prognoser nu nærmer sig i alt 60.000 døde for hele epidemien - hvilket står i kontrast til de tidligere prognoser fra Det Hvide Hus, som forudsagde over 100.000 døde i USA.

Med 799 dødsfald slog staten New York onsdag lokal tid for tredje dag i træk en trist rekord i antallet af daglige dødsfald. En udvikling, som guvernør Andrew Cuomo kaldte 'chokerende og smertelig'.

Ifølge Reuters var antallet af daglige nyindlæggelser dog for anden dag i træk på omkring 200, hvilket er en markant forbedring.

Dødstallet afspejler ofte en smitteudvikling, der ligger uger tilbage, da patienten kan gå igennem et længere sygdomsforløb, inden døden indtræffer.

Trods tegnene på en positiv udvikling i smitten opfordrer de amerikanske myndigheder fortsat til, at folk passer på.

- Man kan ikke slappe af. Udfladningen af kurven sker på grund af de ting, vi gjorde i går, siger guvernør Cuomo ifølge Reuters.

I alt er over 7000 døde i delstaten New York, mens over 16.000 amerikanere er døde med virusset.

95 procent af USA er under en eller anden form for 'lockdown', skriver dpa.

Trump har talt om en mulig genåbning af økonomien næste måned, skriver Reuters.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind