Annonce:
Annonce:

FBI-chef fik skylden for Hillarys valgnederlag: Nu svarer han igen

FBI-chefen James Comey forsvarede under en høring i Senatet sin beslutning om at genåbne den meget omdiskuterede email-sag mod Hillary Clinton

FBI-chef James Comey stod i dag skoleret i Senatet for sin beslutning om at genoptage email-sagen mod Hillary Clinton kort før præsidentvalget. Foto: AP
FBI-chef James Comey stod i dag skoleret i Senatet for sin beslutning om at genoptage email-sagen mod Hillary Clinton kort før præsidentvalget. Foto: AP
Annonce:
Følg Samfund

11 dage før det amerikanske valg udsendte FBI-chef James Comey et brev om, at man ville genoptage den kontroversielle sag om Hillary Clintons brug af en privat e-mail-server dengang hun var udenrigsminister.

En beslutning Clinton i går omtalte som medvirkende til, at hun tabte det historiske valg til Trump.

- Hvis valget var afholdt 27. oktober, så ville jeg være jeres præsident, sagde Clinton under en kvindearrangement i New York .

- Jeg var ved at vinde, indtil en kombination af James Comeys brev 28. oktober og russiske læk rejste tvivl hos mennesker, der ville stemme på mig, sagde hun.

Rådgiver videresendte mails
I dag fik James Comey så mulighed for at forklare sig under en høring med Senatets retsudvalg, skriver amerikanske medier heriblandt Washington Post.

Her forsvarede han sin beslutning offentligt for første gang.

Annonce:

Blandt andet med argumentet om at klassificerede emails fra Hillary Clinton - dengang hun var landets udenrigsminister - blev videresendt til det forhenværende medlem af Kongressen Anthony Weiner. De nye oplysninger kunne derfor muligvis ændre resultatet af den overståede undersøgelse. 

Weiner var på det tidspunkt gift med Clintons særlige rådgiver, Huma Abedin, og blev undersøgt for en upassende episode med en mindreårig.

'Kvalmende'
- På en eller anden måde blev hendes mails, som indeholdt fortrolige oplysninger, videresendt til Anthony Weiner. Huma Abedin har åbenbart regelmæssigt videresendt mails til ham, så han kunne printe dem ud til hende, og hun kunne aflevere dem til udenrigsministeren, sagde han.

Ifølge Comey ville det være 'katastrofalt', hvis han ikke informerede Kongressen om genoptagelsen af sagen. Men han vidste samtidig også, at beslutningen for ham personligt ville være 'forfærdelig'.

- Det giver mig lidt kvalme at tænke på, at vi måske havde indflydelse på valget. men ærligt talt ville det ikke ændre min beslutning, sagde James Comey.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: