Annonce:
Annonce:

FDM-jurist: Apcoa er et aggressivt P-selskab

- Der er behov for et uvildigt nævn, hvor bilister kan klage over parkerings-bøder, mener FDM

Annonce:
Følg Samfund

Apcoa Parking er et af de parkerings-selskaber, der udløser flest klager til bilisternes organisation FDM.

Den juridiske chef i FDM, Per Alkestrup, går så langt som til at betegne selskabet som direkte aggressivt i adfærden.

- Apcoa og City Parkering hører til de to absolut mest aggressive parkerings-selskaber herhjemme, siger Per Alkestrup til Ekstra Bladet.

P-selskab tog 1256 kr. efter 58 minutters parkering

Ekstra Bladet har de seneste dage beskrevet, hvordan to bilister i Aarhus er blevet plukket af Apcoa Parking, fordi de ved en fejl kom til at bruge to forskellige kredit-kort, da de tjekkede ind og ud.

P-selskab ville plukke mig for 1717 kr. for fire timers parkering

- Vi får rigtig mange klager over blandt andet Apcoa. Jeg synes efterhånden, at det vil være mest rigtigt med et helt uvildigt klagenævn, som hurtigt og effektivt kan bedømme klagerne ved parkering.

Annonce:

Sådan en retsstilling har forbrugerne jo på mange andre områder, siger den juridiske chef.

Afhænger af skiltning
- Hvordan vurderer du de to sager med forskellige kreditkort, som Ekstra Bladet har beskrevet. Har bilisterne en chance for at vinde?

- Det afhænger af skiltningen på pladsen og hvor meget man bliver afkrævet for i straf, hvis man har begået en fejl. I begge tilfælde har bilisterne ikke haft fortsæt til at snyde. De tjekker jo pænt ud - men bruger blot det forkerte kort.

- Det er rimeligt nok, at parkerings-selskabet tager et mindre gebyr for det besvær, de har. Men i den ene sag opkræver Apcoa Parking 1.100 kroner - og det har intet på sig, fastslår Per Alkestrup.

Dårligt svar og trusler
FDM får dagligt klager fra medlemmer, som følger sig urimeligt behandlet af parkerings-selskaberne landet over. Og noget af det, som virkelig tænderne bilisterne af, er de manglende svar, når de henvender sig til selskaberne.

Annonce:

- De private p-selskaber er generelt meget lidt meddelsomme. Og det er dybt frustrerende for klagerne, at de ikke kan komme i dialog med selskabet. De får ofte et standard-svar, som ikke rigtig dækker deres situation.

Hertil kommer truslerne om inkasso.  Ofte bøjer bilisterne sig. For det er dyrt for dem, hvis de skal bruge en halv dag i retten på sagen. Hertil kommer udgifterne til en advokat.

- Så er det nemmere og billigere at betale de 500-700 kroner.

Det er som et samlebånd
- Hvorfor svarer selskaberne ikke bilisterne på en ordentlig måde?

- Efter min mening er der penge i ikke at gøre det. Det hele kører som en samlebånds-fabrikation. En stor del af selskabernes indtægter skyldes de bøder, som de får ind. Hvis en sagsbehandler skal ind i hver enkelt klagesag, så bliver det alt for dyrt for dem, forklarer FDM's juridiske chef.

Han fortæller også, at FDM har hjulpet mange bilister med at slippe af med parkeringsafgiften.

Annonce:

- Når vi går ind i sagen, så skriver vi til p-selskabet, at de bare skal sende en stævning til os. Og så hører vi aldrig mere. Så snart de mærker modstand i de tvivlsomme sager, så bliver det for dyrt for dem at fortsætte.

Vi vinder rigtig mange p-sager på den måde.

Kortfejl kan let forhindres
Per Alkestrup fortæller også, at det faktisk er muligt helt at forhindre bilisterne i at bruge to forskellige kort ved ind- og udtjekning.

- Jeg er bekendt med, at et af de pænere parkerings-selskaber på Israels Plads i København har fundet en teknisk løsning, så et 'forkert' kreditkort bliver afvist.

Automaten anerkender kun det rigtige kreditkort. Så teknologien kan altså godt skelne og forhindre, at kunderne begår en fejl.

- Hvordan synes du parkerings-selskabernes moral er?

- Det er da en dårlig forretnings-moral, som flere af dem lægger for dagen. De kradser penge ind for ubetydelige forseelser  og det er efter min opfattelse ikke rimeligt.

Derfor så jeg som sagt, at der blev lavet et klagenævn for parkeringer, siger Per Alkestrup.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: