FDM kræver bedre sikring mod tyveri af nummerplader

Krav om fastmonterede nummerplader er ikke nok til at bremse tyvene, lyder det fra FDM

Det er for let at stjæle nummerplader, selv om nye regler kræver, at nummerpladerne skal være fastgjort med skruer eller bolte på bilen.

Sådan lyder det fra bilejernes organisation FDM.

15. november sidste år blev det lovpligtigt at skrue nummerpladerne fast. Det skulle gøre det sværere for tyve at stjæle de eftertragtede plader.

Alligevel blev der ifølge Rigspolitiet stjålet 2.654 plader i årets første kvartal. Det er 1000 færre end samme periode året før. Alligevel er FDM ikke imponeret.

- Det overrasker os ikke, at loven om at fastgøre nummerplader ikke har større effekt, siger afdelingschef Torben Lund Kudsk fra FDM.

- Kravet om at fastgøre nummerplader hindrer ikke folk i at stjæle nummerplader - det forsinker allerhøjst tyvene lidt, siger han.

FDM peger i stedet på en anden løsning, hvor nummerpladerne bliver ødelagt og dermed gjort ubrugelige, hvis man forsøger at fjerne dem.

- Englænderne bruger en engangsnummerplade, der er lavet af plastikmateriale og udmærker sig ved, at man ikke kan tage den af. Når man prøver, går den i stykker. Og dermed er det den ultimative tyverisikring, siger Torben Lund Kudsk.

Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen erkender, at kravet om fast monterede nummerplader ikke har elimineret problemet med nummerpladetyverier.

- Jeg havde nok forventet en lidt større effekt af ændringen, men lad os nu lige give det en lidt længere periode og se, om det virker, siger han.

- Hvis niveauet så stadig er for højt, så lad os se på nye tiltag, der kan gøre op med det uvæsen, lyder det fra Pihl Lorentzen, der er åben for at diskutere forslaget fra FDM.

- Jeg har noteret mig, at FDM har et interessant forslag, og en anden mulighed kunne være at stramme på sanktionerne ved tyveri af nummerplader, siger Kristian Pihl Lorentzen.

I 2015 blev der stjålet 14.850 nummerplader. Det er mere end en fordobling i forhold til niveauet i 2006.

0 kommentarer
Vis kommentarer