FDM revser forslag om at sænke fartzoner i København

FDM mener, at Københavns Kommune misbruger en forsøgsordning, hvis de sænker hastigheden i hele København

Følg Samfund

Der er en større kollision undervejs mellem Københavns Kommune og interesseorganisationen FDM, der varetager bilisternes interesser.

Det skriver TV 2 Lorry.

Årsagen skal findes i, at Teknik- og Miljøforvaltningen i København vil sænke hastighederne på de fleste københavnske veje med 10 kilometer i timen over de kommende tre år. De fleste steder skal fartgrænsen helt ned på enten 30 eller 40 kilometer i timen

- Problemet er, at man ødelægger fremkommeligheden i et forsøg på at genere bilisterne mest muligt, siger chefkonsulent hos FDM Dennis Lange til TV 2 Lorry.

Beslutningen om at sænke hastigheden flere steder i hovedstaden er led i en forsøgsordning, hvor 16 udvalgte kommuner kan sætte hastigheden ned i udvalgte zoner.

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL) lægger ikke skjul på, at hastighedsnedsættelserne sker som et led i, at det skal være mindre attraktivt at være bilist i København fremover.

Men det skal hun ikke regne med vil ske, siger Dennis Lange, der mener, at kommunen misbruger ordningen:

- De folk, der kører i København, gør det jo ikke for sjov. De gør det, fordi de har et ærinde af den ene eller anden årsag, og de kører i bil, fordi det er det, der er det bedste transportmiddel til den konkrete opgave, de skal løse.

Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til projektet på et udvalgsmøde 30. maj. Bliver det vedtaget, kommer projektet til at koste knap 90 millioner kroner at gennemføre. Blandt andet skal der opsættes nye skilte, og nogle veje skal ombygges med chikaner og bump.

Hvis projektet vedtages, forventer forvaltningen at implementeringen af hastighedszonerne påbegyndes i Valby i slutningen af 2022.

Hastighedsnedsættelserne bliver implementeret udefra og ind mod centrum af byen, og forventes at være helt køreklar i 2025.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksens styre er taget til fange

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind