FE vil sikre mobilnetværk mod misbrug

Et sikkerhedsbrist har gjort det muligt at spore danske mobiltelefoner, men det skal der sættes en stopper for

Danske teleselskaber og Center for Cybersikkerhed, som er en del af Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, har indledt et samarbejde om at sikre danske mobilnetværk mod misbrug.

Det fremgår af et svar fra Forsvarsministeriet til Folketinget, skriver Information.

Svaret kommer, efter at Information i januar afdækkede, at et sikkerhedsbrist gjorde det muligt på kort tid og uden store vanskeligheder at spore en mobiltelefons placering i Danmark, hvis man kender telefonens nummer.

Overvågningen af borgerne var mulig, hvis mobiltelefonerne var knyttet til netværk hos de to teleselskaber TDC og 3.

Det omtalte svar, som Forsvarsministeriet har leveret til Folketinget, kommer på baggrund af et spørgsmål fra Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

Ifølge Information skriver Center for Cybersikkerhed, som har ansvaret for informationssikkerhed i telesektoren, at der for "at imødegå truslen" er taget initiativ til "dialog på frivillig basis" med de danske mobiloperatører, som ifølge svaret ser en "egeninteresse" i at sikre deres netværk bedst muligt.

I tilfældet med TDC var det muligt at spore en mobiltelefons placering med få hundrede meters præcision, men pressechef Ib Konrad Jensen skriver nu i et svar til Information:

- TDC har netop implementeret første fase af et nyt sikkerhedssetup, som lukker for den misbrugsrisiko, som I har beskrevet.

3 kaldte det i januar en både "kompleks" og "ustabil løsning", hvis teleselskabet skulle blokere for den omtalte mulighed for at spore mobiltelefoner.

Men i et skriftligt svar bekræfter kommunikationskonsulent Hanne Damgaard fra 3 nu, at selskabet "fortsat arbejder på at sikre SS7-netværket."

Philippe Langlois, direktør i det franske it-firma P1 Security, mener, at den danske myndigheds og teleselskabers reaktion er "svært interessant og gode nyheder, som formentlig vil resultere i bedre sikkerhed og privatlivsbeskyttelse for offentligheden", skriver Information.

0 kommentarer
Vis kommentarer