Fejl i medborgerskabsprøve: Svar trukket tilbage

Der blev i første omgang angivet et forkert 'rigtigt svar' i et af spørgsmålene i medborgerskabsprøven

Fejlen i prøven er rettet igen. (FOTO: Colourbox/Martin Kierstein)
Fejlen i prøven er rettet igen. (FOTO: Colourbox/Martin Kierstein)

Har du været til medborgerskabsprøven? Så skriv til os på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (Alm. takst)

7. juni blev der afholdt prøver for statsborgerskab og opholdstilladelser. Prøven for statsborgerskab hedder indfødsretsprøven og prøven for opholdstilladelse hedder medborgerskabsprøven.

Hele Danmark kunne efterfølgende teste, om de var kloge nok til at blive dansker ved at få 32 ud af 40 rigtige svar.

Men i spørgsmål 14 i medborgerskabsprøven, der indeholder 25 spørgsmål, blev der i første omgang givet et forkert svar i rettearket.

Spørgsmålet lyder:

Hvilken alder har børn, der går i vuggestue?

A: Ca. fire måneder til ca. fem år.

B: Ca. seks måneder til ca. tre år.

I rettearket som censorer i hele Danmark fik udleveret stod der, at svarmulighed C var det rigtige svar. En svarmulighed, der slet ikke optræder. I virkeligheden er svarmulighed B den rigtige.

- Styrelsen for International Rekruttering og Integration oplyser, at der beklageligvis var en fejl i rettearket til medborgerskabsprøven, der blev afholdt 7. juni 2016, siger specialkonsulent i Udlændinge-, Integrations-, og Boligministeriet, Jesper Wodschow Larsen, til Ekstra Bladet.

Efterfølgende blev fejlet rettet, og alle censorerne har fået det rigtige retteark. Men det vides endnu ikke, om fejlen vil påvirke resultater.

- Fejlen blev rettet i en mail til alle sprogcentre omkring 15 minutter efter, at rettearket med fejlen var blevet udsendt, siger Jesper Wodschow Larsen.

Styrelsen for International Rekruttering og Integration oplyser dog, at fejlen ikke har haft indflydelse på indfødsretsprøven.

Test her, om du er klog nok til at blive dansker:

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

37 kommentarer
Vis kommentarer