Annonce:
Annonce:

Fejlene du ikke må begå: Otte grunde til du er single

Er du ufrivilligt single? Formentlig er det bare uheldigt, at du ikke har mødt den rigtige. Eller også findes der andre forklaringer – og måske en løsning? Se her, hvad forskningen siger

Du kaster misundelige blikke efter forelskede par. Du er single - og det er (måske) din egen skyld. Foto: shutterstock.com.
Du kaster misundelige blikke efter forelskede par. Du er single - og det er (måske) din egen skyld. Foto: shutterstock.com.
Annonce:
Følg Samfund

Aldrig før har så mange danskere levet alene. 1,6 millioner personer er enlige i Danmark, og det svarer til 37 procent af samtlige voksne ifølge Danmarks Statistik.

I Sverige ser man samme tendens: Landet har det højeste antal af enlige husstande i hele verden. Ud af 4,3 millioner husstande er der 1,7 millioner, hvor der kun bor en enkelt person. Det svarer til 39 procent.

Det kan have sine fordele at være single, men det kan være anstrengende at være det mod sin vilje. Især hvis man ikke er vild med at date. Men findes der nogle små tricks, man kan bruge for at finde tosomheden?

Annonce:

Det svenske dagblad Aftonbladet har tjekket, hvad videnskaben siger.

1. Du lugter forkert
Selvom vi ikke er bevidste om det, så har kropslugt stor indflydelse på valg af partner. Parfumer, cremer, aftershave og sæber forstyrrer vores naturlige lugtesans. Unaturlige dufte kan sommetider distrahere snarere end tiltrække.

Ifølge forskere fra Max Planck Instituttet i Tyskland indeholder den menneskelige kropslugt kemiske signaler, der giver vigtige informationer om os selv. Så vær forsigtig med stærke dufte!

2. Du er bange for at binde dig
Nogle mennesker undgår at være i forhold, fordi de er bange for at blive afhængige og binde sig til deres partner. Men det er i sig selv ikke noget problem at binde sig. Det handler bare om at finde den rigtige person at give sin tillid.

3. Du griber ikke mulighederne
Du øger dine chancer for at møde en potentiel partner ved at gå ud og møde andre mennesker i det hele taget, for på den måde er du tilgængelig. Livets mirakler sker ofte, når vi mindst venter det, men det kræfter en form for indsats. Bryd dine mønstre og daglige rutiner ved at starte til noget nyt i fritiden, deltage i et foredrag, flytte eller booke en rejse. Husk også at tage pauser fra din smartphone. Skærmen er fristende, men du kommer formentlig til at misse mange muligheder for at flirte på grund af den.

Annonce:

4. Du har urimelige krav
Forhold handler ikke om det, der kan ses på overfladen, men om kemi. Det er nemt at have høje forventninger og krav til andre, men at jagte den perfekte partner er en dårlig idé, for den person eksisterer sandsynligvis ikke. Så måske skal du tænke over, hvilke krav, du har. Er de rimelige?

5. Du prøver at være en anden, end du er
Psykiater Amir Levine er medforfatter til bogen ”The New Science of Adult Attachment” og mener, at det er et problem, at for mange prøver at være en anden person, end de er. Det kan være at virke optaget eller lade som om, at du ikke er interesseret, selvom du er det. Ifølge Amir Levine øger den adfærd risikoen for, at du tiltrækker de forkerte personer, der får dig til at få det dårligt. Så vær dig selv.

6. Du bliver i kønsstereotyperne
Vi bliver dagligt fodret med, at mænd er sådan og sådan, og kvinder er sådan og sådan. Men faktum er, at vi først og fremmest er individer og ikke automatisk tilhører en gruppe, bare fordi vi fødes sådan. Forskning viser, at de fleste mennesker ønsker nære og dybe relationer. Så lyt ikke til dem, der er hurtige til at putte folk i kasser og forsøg samtidig at droppe dine egne forudindtagede meninger om det modsatte køn.

7. Du tror online-dating er løsningen
Den første kontakt kan fungere godt over mail, telefon og forskellige dating-apps og platformer. Men det er først ved et fysisk møde, at magien opstår – eller udebliver. Så brug ikke flere måneder på en chat. Mød i stedet personen så snart, du kan.

8. Du venter på skæbnen
Nogle tror, at de ikke er gode nok, før de har tabt sig eller ændret noget andet ved sig selv. Men kom i gang og mød mennesker alligevel, for du er god, som du er. Hvis du ønsker at tabe dig eller forandre noget kan du gøre det mens, du begynder at date. Forskning viser også, at det er godt at date meget. Det får dig til at finde ud af, hvilken slags person, du ønsker at leve med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: