Fem betjente dræbt af snigskytte i USA

Fem politibetjente har mistet livet ved en demonstration. I alt er 14 blevet ramt, og angiveligt er der tale om en snigskytte

Fem betjente dræbt af snigskytte i USA

Se den voldsomme jagt her. Video: AP

Er du til stede i Dallas eller ved noget om sagen, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

En race-demonstration udviklede sig natten til fredag dansk tid meget dramatisk i storbyen Dallas i delstaten Texas.

I første omgang blev det meldt ud, at 11 er blevet ramt af skud og tre betjente meldes dræbt af skud fra en snigskytte. Men nu bekræfter politiet, at sammenlagt fem betjente har mistet livet, mens i alt 14 er blevet ramt.

OVERBLIK: Det ved vi om skyderiet

Adskillige politifolk er dræbt og såret af skud i Dallas, Texas, torsdag aften lokal tid.

Skuddene er affyret i forbindelse med en demonstration, hvor deltagerne protesterede mod politifolks drab tidligere denne uge på to sorte mænd.

Klokken 9.40 dansk tid ved vi, at:

* Fem betjente er dræbt

* Mindst seks betjente er såret

* To snigskytter affyrede deres våben fra over gadeniveau, oplyser Dallas politimester, David Brown

* Politiet i Dallas udsendte kort tid efter skyderierne en efterlysning med foto af en sort mand. Han har siden meldt sig til politiet

* Adskillige demonstranter, der deltog i demonstration mod politivold, siger til avisen Dallas Morning Star, at en af skudmændene var en hvid mand

* I alt er tre personer anholdt, men det er usikkert, om der er flere, som har været involveret i angrebet, siger politimesteren.

* En fjerde person, der omtales som den anden snigskytte, har angiveligt skudt sig selv, efter han forskansede sig i en garage på et lokalt college.

* Inden da nåede han at fortælle, at der var adskillige bomber placeret i Dallas. Det er politiet nu i gang med at undersøge.

Lavet af Ritzau og David Attardo

Kilder: CNN, Reuters, The Guardian, Dallas Morning Star

Det oplyser Dallas-borgmester Mike Rawlings

- Mindst to snigskytter har affyret skud mod politiet. Nogle blev skudt i ryggen. Det her er en meget følsom tid for politiet i hele USA, siger David Brown på pressemødet.

Obama efter politiskud: Vi har et alvorligt problem

Angiveligt har politiet nu også har lokaliseret og uskadeliggjort alle de fire formodede gerningsmænd. Talsmand David Brown oplyser, at det lykkedes politiet at trænge manden op i en krog.

Herefter forskansede han sig på et lokalt college, men omkring klokken 10 dansk tid kunne flere lokale medie berette om, at han har skudt sig selv.

Det er nu også bekræftet af ordensmagten i Dallas.

- Han har fortalt vores forhandlere, at enden er nær, og at han vil skade og dræbe flere af os, altså politifolk. Og han siger, at der er bomber over hele området i garagehuset og midtbyen, fortæller Brown.

Artiklen fortsætter under billedet

Race-demonstration
Skyderiet fandt sted i forbindelse med en demonstration mod politiets behandling af sorte amerikanere, i kølvandet på at to sorte mænd er blevet dræbt af politiet i henholdsvis Minnesota og Louisiana i denne uge.

Det er fortsat uklart, hvad der konkret er sket, men øjenvidner har fortalt til tv-stationen CNN, at der blev affyret omkring 20 skud i træk. Inden skyderiet i Dallas var demonstrationerne forløbet fredeligt.

Der er også større demonstrationer i blandt andet New York, Chicago og Los Angeles torsdag aften lokal tid.

Endnu en sort mand dræbt af politiet: Kæreste live-streamede hans død

Ifølge AP startede skyderiet omkring klokken 20.45 lokal tid, og på et pressemøde oplyser David Brown, at også en civil person er blevet såret i skyderiet.

Mistænkelige personer anholdt
En kvinde, som havde opholdt sig i samme område af garagen er anholdt sammen med to andre, der havde camouflagetøj pakket ned i et bagagerum på en Mercedes, rapporterer en række medier.

Endnu en person har meldt sig selv til politiet, efter politiet havde tweetet et billede af ham i camouflagetøj og et kraftigt skydevåben slynget over skulderen.

Der er også større demonstrationer i blandt andet New York, Chicago og Los Angeles torsdag aften lokal tid. De er dog alle foregået fredeligt.

Motivet for skyderiet er endnu ikke bekræftet af politiet.

Er du til stede i Dallas eller ved noget om sagen, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)