Fem gode råd til kæledyrsejere i hedebølgen

Når det er 30 grader og varmen føles ulidelig, så er der flere gode ting, man kan gøre for sine kæledyr

Fem gode råd til kæledyrsejere når hedebølgen rammer

 

1

Altid adgang til skygge

Vores firbenede venner har ikke brug for at vise hverken deres tan line eller veltrænede krop frem - så sørg for, at de har altid har adgang til skygge. Det er budskabet fra Cecilia Christensen Karstrup, der er dyrlæge hos Dyrenes Beskyttelse.

 

- Kæledyr sveder ikke på samme måde som mennesker. Det betyder, at de har sværere ved at komme af med varmen igen, når de først er blevet varme. Derfor er det vigtigt, at de altid har et sted, hvor de kan ligge i skygge. Det gør sig naturligvis gældende for hunde, men også kaniner eller marsvin, der har udendørs bure. Det er ikke godt nok, hvis de har et lille træhus - det hus kan nemlig blive virkelig varmt. Hele buret SKAL være i skygge HELE dagen, fortæller Cecilia Christensen Karstrup.

 

2

Altid adgang til masser af frisk vand

Det er ikke kun mennesker, der har brug for ekstra meget vand, når det er varmt. Kæledyrene har også meget brug for vand. De har dog ikke den, at de bare kan tappe noget fra vandhanen, når ganen føles som Sahara.

 

- Kæledyrene bruger selvfølgelig vandet til at holde sig hydreret. Men de bruger det også til at regulere deres egen temperatur. Hvor mennesker sveder for at komme af med varmen, forlader varmen for langt de fleste kæledyrs vedkommende gennem munden. Det er virkelig vigtigt at sørge for, at der ALTID er noget i kæledyrenes vandskål, fortæller Cecilia Christensen Karstrup.

 

3

Undgå den lange gåtur midt på dagen

Selvom en længere eftermiddagstur i varmen forbi isboden kan være kærkommen, bør det være uden hunden. Den bagende sol kan sammen med et brandvarmt fortov være et helvede for menneskets bedste ven.

 

- Vi anbefaler, at man undgår den lange gåtur i 'siesta-timerne'. Hunden bliver nemlig både varmet op af solens stråler, og af at den er aktiv. Der er altså om direkte varme både indefra og udefra. Derudover kan underlaget blive virkelig varmt - specielt asfalt. Hundene har jo ikke sko på som os andre. Derudover vil jeg gerne slå et slag for, at man heller ikke tager sin hund med i bilen, hvis den bare skal vente. Så selvom den står med store, bedende øjne, så lad dem blive derhjemme, hvor det er køligt og rart, råder Cecilia Christensen Karstrup.

 

4

Giv din hund et badebassin

Det er ikke for sjov, at man kalder en person, der elsker vand, for en vandhund. Hunde elsker at lege i vandet. Men det er faktisk også rigtig godt for hunde at have et lille badebassin, når temperaturerne når op på de tårnhøje grader.

 

- Man skal se det som en forebyggende foranstaltning, hvor den kan kravle i, når den har det for varmt. Det er nemlig en god måde for hunde at regulere deres temperatur. Hunden har dog ikke behov for iskoldt vand for at holde temperaturen nede. Det er bare vigtigt, at den bliver våd. Sådan er det generelt med vand til hunde. Det skal hverken være lunkent eller iskoldt. Hvis man vil købe et badebassin til hunden, skal man ikke købe et bassin med tynd plastik - den kommer de bare til at rive i stykker med deres kløer. Køb i stedet et med en tykkere plastik, siger Cecilia Christensen Karstrup.

 

5

Giv dit kæledyr solcreme på, hvis det har tynd pels eller bar hud

Det er faktisk ikke kun ligblege danskere, der har brug for solcreme på kroppen, når solen står højt på himmelen. Nogle dyr har faktisk også brug for det.

 

- Jeg siger ikke, at man skal søle sin labrador ind i solcreme, men der er nogle hunde med en tynd, hvid pels, som kan have brug for solcreme - de kan nemlig også blive solbrændte. Det er specielt omkring snuden man skal være opmærksom, men også andre områder, hvor der ikke er meget pels. Der findes ikke en decideret 'hundesolcreme', men hvis man bruger en almindelig faktor 30 uden parfume, er man godt sikret, fortæller fortæller Cecilia Christensen Karstrup.

14 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere