Femårig død af coronavirus i Storbritannien

Antal nye smittetilfælde i Storbritannien steg mindre i denne uge end sidste uge. Men dødstal sætter rekord

Følg Samfund

For fjerde dag i træk er antallet af dødsfald blandt patienter, der var smittet med coronavirus, steget i Storbritannien.

I det seneste døgn er 708 mennesker, der var smittet med coronavirus, døde.

Det meddeler landets sundhedsministerium lørdag.

Et femårigt barn er blandt de 708 dødsofre, oplyser det britiske sundhedsvæsen, NHS, ifølge tv-stationen BBC og nyhedsbureauet AFP.

Den femårige er imidlertid ikke det første barn, der er blevet offer for coronavirusset i Storbritannien. Mandag døde en 13-årig dreng, der var testet positiv.

Den 13-årige blev begravet i London, uden at den nærmeste familie var til stede, fordi to af hans søskende har vist symptomer på sygdommen.

De 708 døde, myndighederne har meddelt lørdag, er det hidtil højeste antal coronadødsfald på et enkelt døgn i Storbritannien.

Det er en stigning i antallet af dødsofre på 20 procent i forhold til dagen inden. Her meldte myndighederne om 684 dødsofre med coronasmitte i løbet af et døgn.

I alt er 4313 mennesker, der var smittet med coronavirus, døde i Storbritannien.

Samtidig kan stigningen i antallet af bekræftede smittetilfælde i Storbritannien være bremset op. I løbet af det seneste døgn har myndighederne bekræftet 3735 nye smittetilfælde. Dagen inden var det 4450, skriver BBC.

I sidste uge steg antallet af nye smittetilfælde med omkring 20 procent om dagen, men i denne uge var det kun omkring 10 procent, meddeler tv-stationen.

Knap 42.000 i alt er testet positive for smitten, siden coronaudbruddet begyndte. Tallet omfatter også døde samt personer, der er meldt raske igen.

Samtidig viser tal fra det amerikanske Johns Hopkins University, at antallet af dødsfald på verdensplan har rundet 60.000 som følge af coronavirus.

Størstedelen af dem kommer fra syv lande: Italien, Spanien, USA, Frankrig, Storbritannien, Iran og Kina. De er - i den rækkefølge - de hårdest ramte lande med de højeste dødstal.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er minister Prehn hævet over reglerne?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind