Annonce:
Annonce:

Feminist-gruppe lukker efter hadefulde trusler: Afsenderne kalder det satire

Efter en storm af trusler lukker Sarah Elizabeth Daley sin Facebook-side ned

Ejeren af Facebook-siden 'En Feminists Bekendelser' føler sig nødt til at lukke siden ned på grund af trusler. (Foto: Privat/Facebook)
Ejeren af Facebook-siden 'En Feminists Bekendelser' føler sig nødt til at lukke siden ned på grund af trusler. (Foto: Privat/Facebook)
Annonce:
Følg Samfund

Sarah Elizabeth Daley, som står bag den feministiske Facebook-side 'En Feminists Bekendelser', føler sig tvunget til at lukke siden ned efter at have modtaget et hav af trusler mod både hende selv og hendes datter. Siden har mere end 5000 likes.

- De skriver, at mit hul skal syes sammen, og at jeg skal flækkes op af en pik, siger Sarah Elizabeth Daley tiol Ekstra Bladet.

Hun fortæller videre, at det primært er mænd, der sender hende mails, sms'er, beskeder og laver opslag på forskellige Facebook-sider om hende. Truslerne retter sig både mod Sarah Elizabeth Daley selv og hendes datter. På Facebook-siderne deler de blandt andet hendes private oplysninger.

Det var en video af Sarah Elizabeth Daley selv, der læser op fra nogle af de truende beskeder, hun har fået, der fik stormen af truslen til at eskaluere. Hun slettede efterfølgende videoen.

Annonce:

Sarah Elisabeth Daley beskriver selv sin Facebook-side, som et sted, hvor hun 'bekender sig til, engagerer sig i og går fuldhjertet og ærligt ind i feminismens væsen'.

Og omfanget og grovheden af truslerne chokerer feministen, som ellers ofte har oplevet at modtage hadefulde beskeder.

- Jeg kan ikke fortsætte, hvis det her kan ske hver gang. Jeg er brudt sammen af gråd og rystet. Jeg har været i alarmberedskab over hver eneste besked, jeg har modtaget.

Fynsk politichef får kritik for at hindre ytringsfrihed

'Et demokratisk problem'
Afsenderne kalder truslerne for satire. Men det giver Sarah Elizabeth Daley ikke meget for.

- Det her er med til legitimere vold mod kvinder. Når man skriver sådan, betyder det jo, at vold er noget, vi bare kan lave sjov med, siger Sarah Elizabeth Daley, som kalder truslerne for et demokratisk problem og begrunder det med, at mange kvinder ikke tør ytre sig i offentligheden i frygt for at modtage trusler.

Annonce:

Truslerne er et massivt problem. Ikke kun for Sarah Elizabeth Daley, men for en stor del af dem, der tilkendegiver, at de er feminister på de sociale medier. Det fortæller styrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund, Sara Ferreira.

- Det er noget, vi ofte oplever. Personligt holder jeg mig i højere grad fra at debattere, end jeg gjorde bare for to år siden, siger Sara Ferreira og fortsætter:

- Mange tør knapt nok at 'like' en feministisk gruppe på Facebook af frygt for at påkalde sig opmærksomhed.

Maskulin seksuel dominans
Det har tidligere været fremme, at kvinder, der ytrer sig i den offentlige debat risikerer at modtage trusler. Det kom blandt andet frem i DR's dokumentar 'Ti stille, kvinde'.

- Det er ikke, fordi ikke at mænd ikke bliver behandlet hårdt i debatter, men når det er kvinder, så tager truslerne og chikanen en seksuel drejning, siger Sara Ferreira.

Chikanen og truslerne kan være svære at ignorere.

Annonce:

- Hvis man får en massiv mængde af truende henvendelser, og hvis de pludseligt lægger ens adresse ud og begynder at skrive om ens barn, så skal man godt nok have meget is i maven for ikke at blive påvirket af det.

- Det kører meget på en maskulin seksuel dominans over kvinden, siger styrelsesmedlem Sara Ferreira.

Bagmand beklager trusler

Ekstra Bladet har været i kontakt med en af dem, der står bag en af de Facebook-sider, hvorpå Sarah Elizabeth Daley har oplevet trusler.

Han beklager, hvis hun har modtaget trusler, som han ikke selv mener, at han har opildnet til via sin Facebook-side.

- Kan du forstå, at folk bliver stødt over dine opslag på Facebook-siden?

- Ja, det kan jeg godt forstå. Men vi har også ytringsfrihed. Jeg synes ikke, der er nogen grund til at gøre sig selv til offer for mine jokes, siger han til Ekstra Bladet.

- Det er langt fra mit samtykke, hvis nogle har sendt trusler til Sarah, og det kan jeg ikke stå inde for på nogen måde.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: