Annonce:
Annonce:

Ferguson i brand: Politimanden slap fri

En time efter afgørelsen - begyndte kampe mellem betjente og demonstranter

Borgerne i Ferguson viser deres støtte til den afdøde Michael Brown. 
(Foto: AP)
Borgerne i Ferguson viser deres støtte til den afdøde Michael Brown. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Samfund

FERGUSON, MISSOURI, USA (Ekstra Bladet): Så faldt afgørelsen i Ferguson. Den 28-årige betjent Darren Wilson, hvis skæbne en storjury i Ferguson de sidste 107 dage har taget stilling til, slipper for tiltale.

Det offentliggjorde anklagemyndigheden ved Robert McCulloch på et pressemøde for kort tid siden.

Her blev det lagt frem, at beviserne for at kunne tiltale den hvide betjent, der skød den ubevæbnede Michael Brown med seks skud, ikke var tilstrækkelige.

-  Storjuryen har arbejdet utrætteligt i tre måneder. Og jeg vil gerne understrege, at det er juryen og kun juryen, der har kendskab til alle vidneudsagn og alle beviser, lød det fra anklageren, der flere gange beklagede ukorrekte oplysninger og rygter fra både medier og sociale medier.

Annonce:

Juryen har i alt mødtes over 25 dage og gennemgået 70 vidneudsagn fra i alt 60 forskellige vidner og først nået den endelige afgørelse i dag.

Under pressemødet fremlagde anklageren, der i alt gennemgik baggrunden for afgørelsen i ca. 20 minutter. Det kom blandet andet frem, at de to første skud blev affyret inde fra selve politibilen. Men det kom også frem, at betjenten i alt affyrede 12 skud, som er blevet foreviget på lydoptagelser.

St. Louis' 11. september
Fra utålmodige demonstranter foran politistationen spurgte flere 'hvad er klokken', få minutter før afgørelsen, som blev offentliggjort fra Clayton. 

En anden borger, som Ekstra Bladet befandt sig ved siden af før afgørelsen, konstaterede tør: Det her er 9/11 for St. Louis. 

Frygten for voldelige sammenstød og reaktioner fra demonstranter har fået politi og myndigheder til at opruste på alle områder allerede fra sidste uge.

Ferguson: Vil de have krig, så får de krig

100 FBI-folk til Ferguson

Annonce:

Byer lukkede ned på et split sekund
Siden det tidligere mandag stod klart, at den længe ventede offentliggørelse reelt ville finde sted, har særligt Ferguson og Clayton lukket deres handelsgader og centrum ned.

På ekstrem kort tid sikrede de sidste butiksejere i Clayton, hvor retten og storjuryen holder til, forretningerne med træplader og gik tidligt hjem. Storcentre og supermarkeder i Ferguson lukkede også ned længe før almindelig lukketid.

Endelig får Ferguson svar...

Knytnæver i vejret på gerningssted
På Canfield Drive, hvor den 18-årige Brown blev skudt ikke langt fra sit hjem, var lokale beboere blot få timer før afgørelsen kl. 03 (dansk tid) også begyndt at marchere med knyttede hænder i vejret.

Samtidig har demonstranter over hele byen - også inden selve afgørelsen blev kendt - forsøgt at blokere indfaldsveje ved at stille sig ud på kørebanerne.

'No justice, No peace' har lydt igen og igen i gaderne i Ferguson i løbet af de sidste 3 måneder. Men fred kommer der formentligt ikke med aftenens afgørelse...

Annonce:

Våbenhandler i Ferguson: - Vi ser frygten i folks øjne...

Ekstra Bladet befinder sig i Ferguson og følger udviklingen blandt demonstranterne på gaden....

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: