Ferieparadis holder medarbejdere som gidsler: - Jeg blev presset til sex

Spanske Magaluf kan være et levende helvede for de tusindvis af briter, der hvert år drager til byen for at arbejde. 'Rystende', mener dansk rejsebureau. Se en række chokerende videoer fra øen her. ADVARSEL: Stærke billeder

Magaluf er i forvejen kendt som et gigantisk sexparadis. Her bliver et par fanget i at knalde i vandkanten (Video: The Sun)

Ved du noget om sagen? Så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk

'Spaniens party-ø nummer 1' - Mallorca, og i særdeleshed byen Magaluf, er for gæsterne stadig et lækkert ferieparadis, hvor drinksene er kolde, og vandet er varmt.

Men for medarbejderne i festmekkaet kan Magaluf stadig være et levende mareridt.

The Sun kunne for nyligt berette om, hvordan flere tusinde unge briter lader sig lokke af rekrutteringsbureauer til at rejse til Magaluf og arbejde.

Bureauerne lover en sommer med fest, farver og en fuld pengepung for en minimal arbejdsindsats. Men de lokkende reklamer er fup og svindel.

Det fortæller flere unge briter nu til The Sun.

Her bliver et par filmens, imens de har åbenlys sex på gaden i Magaluf

'Reelt slavearbejde'
Magaluf kan nemlig være andet end fest og farver for de unge, som er rejst til byen for at arbejde. Et sted hvor flere chefer efter sigende har malket de unge for penge, værdighed og sågar deres pas.

Blandt dem er 19-årige Helen, der fik at vide af sin chef, at hun skulle lægge sit pas i depositum for sin bolig.

- Jeg havde arbejdet i fem dage uden løn. Det var reelt set slavearbejde. Jeg var blevet flået, for alt jeg havde. Da jeg bad om at få mit pas igen, fik jeg at vide, at jeg først fik det tilbage, når jeg havde gennemført en måneds arbejde, fortæller Helen.

En anden vanvittig video fra ferie-'paradiset' der afslører en pige i at give 24 drenge blowjob for drinks

Ifølge Daniel Briggs, der er professor i sociologi, er det desværre langt fra et enestående tilfælde. Og desværre heller ikke det værste, som medarbejderne bliver udsat for.

- Kvindelige medarbejdere bliver regelmæssigt forulempet og nogle gange voldtaget af andre feriegæster eller kollegaer fra de barer og klubber, hvor de arbejder, fortæller han.

Ekstreme forlystelser og alkohol er sjældent en god kombination. Her besvimer en mand efter en tur i det såkaldte 'sling-shot'.

Presset til sex med kaptajnen
Især kvinderne er udsat på ferieøen. Flere fortæller, at de bliver bedt om at klæde sig udfordrende og opføre sig som 'sex-trofæer' for de glade gæster - eller måske endda for deres chefer.

Den oplevelse havde 20-årige Jazmin. Hun arbejdede på en luksusyatch som værtinde i Magaluf.

- Jeg fik at vide, at hvis jeg ønskede jobbet, og ville have min løn, så skulle jeg have sex med kaptajnen. Jeg var fuldstændig flad, så jeg gik med til det. Til sidst blev det for meget, så jeg stoppede endelig. Men jeg følte mig presset til at have sex med ham mange gange.

I 2017 optrevlede politiet ferieøens narkoring. Video: AP

 

Dansk rejsebureau: 'Vi er rystede'
Hos det danske rejsebureau Uptours, der arrangerer ungdomsrejser til netop Magaluf, er man chokeret over de vanvittige arbejdsforhold, som de mange unge briter fortæller om.

- Jeg er simpelthen rystet over at høre det der. Det er ikke noget, som vi har hørt om, siger direktøren hos Uptours, Anders Marius.

Hos Uptours ligger det nemlig langt fra de arbejdsforhold, som de tilbyder deres guider i Magaluf.

- Det er en af de destinationer, hvor det er dyrest at have personale boende. Men det er vi jo nødt til. Vi skal jo give vores guider nogle forhold, så de kan holde ud at leve dernede, siger Marius.

- Vi har en stor lejlighed til dem. Og der bor man altså ikke ti personer på fem kvadrameter, siger direktøren, der også fortæller at Uptours betaler for guidernes logi, fly og forsikringer.

Ifølge Anders Marius rejser omkring 200 danskere om ugen ned til den populære feriedestination med Uptours.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

En del gerningsmænd synes at gå fri