Festen aflyst: Kommune vil alligevel ikke fejre Britas 40 års jubilæum

Skrupskør regnefejl: Selv om 15 + 25 er 40, måtte Brita først ikke fejre sit 40 års jubilæum, mente Haderslev Kommune - men nu vil en voksen og sund direktør alligevel tillade jubilæet

Arkivfoto: Martin Lehmann/ Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Martin Lehmann/ Ritzau Scanpix
Følg Samfund

Denne artikel er blevet ændret og opdateret med nye oplysninger om, at Brita Hansen alligevel får lov til at fejre sit jubilæum

SOSU-hjælper Brita Hansen er efterhånden helt rundt på gulvet. Først troede hun, at hun skulle fejre sit 40 års jubilæum på lørdag efter at have været ansat sammenlagt 40 år i henholdsvis Vojens og Haderslev kommune.

Men pludselig nåede embedsmænd i Haderslev Kommune frem til, at Brita først havde 40 års jubilæum den 1. marts 2020.

Så måtte Brita Hansen aflyse festen og afbestille maden.

Men ifølge jv.dk er embedsmændene i Haderslev mandag formiddag nået frem til, at Brita alligevel godt må holde sit jubilæum.

Sket en misforståelse
Direktør for Voksen og Sundhed i Haderslev kommune Rolf Dalsgaard Johansen har ifølge jv.dk besluttet, at der er sket en misforståelse.

-Vi er rigtig kede af den her sag, og især på Britas vegne. Der er sket en misforståelse, som skyldes, at tre kommuner i 2007 blev til en, og kommunerne havde forskellige måder at regne jubilæer ud på. Men når Brita har fejret sit 25-års jubilæum i Vojens, kan hun også fejre sit 40 års jubilæum nu, lyder det for Voksen og Sundhed-direktøren.

Det er JydskeVestkysten, som har bragt den skrupskøre jubilæums-komedie frem.

15 plus 25 er 40
Ifølge Brita Hansens regnestykke, så fejrede hun i sin tid 25 års jubilæum i Vojens Kommune den 1. december 2003. Det skete ifølge den lokale avis med en storstilet reception, taler og et telegram fra den daværende borgmester Nis Mikkelsen.

- Og jeg har været ansat uafbrudt lige siden den dag, og det er 15 år siden. I følge min regnebog giver 15 plus 25 altså 40 år, har Brita tidligere fastslået overfor jv.dk.

- Jeg forstår simpelthen ikke, at de sætter spørgsmålstegn ved det, der ligger forud for mit 25-års jubilæum, fordi det havde de jo regnet ud i Vojens Kommune, siger den 64-årige kvinde.
Noget tyder på, at fejlen ligger hos Vojens Kommune, således at Brita slet ikke skulle have fejret sit 25 års jubilæum på det tidspunkt, hun gjorde.

Ærgerlig sag
- Det er en rigtig ærgerlig sag, men det er Vojens Kommune, der i sin tid har lavet en fejl, og det opdager vi så først nu, har afdelingsleder i Haderslev Kommunes hjemmepleje Stig Jørgensen tidligere sagt til jv.dk.

Men nu får Brita så alligevel sit jubilæum.

-Jeg kan ikke nå at genarrangere festen herhjemme, men jeg fejrer dagen sammen med kollegerne, og det glæder jeg mig til.  Jeg er bare ked af, at det skulle være nødvendigt at gå i medierne først. Men jeg håber, at det også vil hjælpe andre fremover, siger Brita Hansen til JydskeVestkysten mandag formiddag.

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind