Annonce:
Annonce:

Fie Laursens selvmordstanker bør være et wakeupcall

 

Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Samfund

En ulykkelig sag om influencer Fie Laursens selvmordtanker kan forhåbentlig åbne øjnene for, at vi bør lave medieansvarsloven om. Det skal ikke ske som konsekvens af Fies Instagram-opslag, men fordi det længe har været absurd, at techgiganterne har kunnet snige sig under den ansvarlige radar.

Den nye børne- og undervisningsminister, Pernille Rosenkrantz-Theil, foreslår, at alle influencere med mere end 5000 følgere, som Fie Laursen, skal sidestilles med traditionelle medier. Retningen er rigtig, men en smule ude af kurs. Det er giganterne bag, der skal ansvarliggøres. Facebook, Twitter og Instagram er udbydere af indhold på lige fod med traditionelle medier. Hvorfor bærer de så ikke samme ansvar? Hvorfor kan de ansvarsfrit viderebringe racistiske, grove, manipulerende, forkerte og selvmordstruede indlæg?

Jeg ved, at jeg vil blive mødt med en mur af argumenter for, at det vil medføre alverdens praktiske problemer at stille techgiganter til ansvar for indhold. Nogle vil mene, det ligefrem vil begrænse ytringsfriheden. Men så begrænser vi jo allerede i dag ytringsfriheden ved at pålægge traditionelle medier at sortere ting fra.

Lad os nyde sommeren og så komme i gang med en ny start for medieansvar. Regeringen bør simpelthen nedsætte et udvalg eller lave et kommissorium for arbejdet med en ny medieansvarslov. Jeg deltager gerne. For der er brug for det, ikke fordi en dybt ulykkelig Fie skrev et indlæg, men fordi vi lever i en tid, hvor de sociale medier er blevet hovedkilden til information for utrolig mange.

God bedring til Fie.

Har du selvmords-tanker

Du kan kontakte Livsliniens anonyme selvmordsforebyggende rådgivning på:

Telefon: 70 201 201 hver dag kl. 11.00-04.00.

Chat: mandag og torsdag kl. 17.00-21.00 og lørdag kl. 13.00-17.00 via www.livslinien.dk

Netrådgivning: Hver dag via www.livslinien.dk

Livsliniens 220 frivillige rådgivere besvarer hvert år mere end 16.000 henvendelser fra personer med selvmordstanker eller i anden alvorlig livskrise.

Har du akutte selvmordstanker, skal du kontakte Livslinien, din regionale psykiatriske skadestue, egen læge, lægevagten (i Region Hovedstaden 1813) eller 112.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: