Fifa-boss involveret i Panama-skandalen

Gianni Infantinos navn figurerer i de såkaldte Panama-papirer, der afslører formuehavere med penge i skattely

Den nyligt udnævnte Fifa-præsident, Gianni Infantino. (Foto: AP)
Den nyligt udnævnte Fifa-præsident, Gianni Infantino. (Foto: AP)

Underskriften fra den nyligt udnævnte Fifa-præsident, Gianni Infantino, er dukket op i de såkaldte Panama-papirer. Det skriver nyhedsbureauet AFP, der citerer Süddeutsche Zeitung.

Dokumenterne har de seneste dage rystet verden med en lang række afsløringer af personer og firmaer, der sender penge i skattely i Panama.

Fifa-præsidenten blev ellers i februar valgt på et løfte om at fjerne de brodne kar i Fifa og genoprette organisationens omdømme efter en årrække med afsløringer om korruption.

- Jeg vil ikke acceptere, at min integritet betvivles i medierne, især når Uefa allerede har afvist disse anklager, skriver Infantino i en meddelelse til nyhedsbureauet AFP.

46-årige Gianni Infantinos underskrift fremgår i papirerne i forbindelse med et i forvejen tvivlsomt salg af tv-rettigheder til et firma i Sydamerika, som amerikanske myndigheder efterforsker.

I sin daværende rolle som chef for den juridiske afdeling i Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, skrev Infantino i 2006 og 2007 under på en række kontrakter om tv-rettigheder for blandt andet Champions League.

Ifølge de lækkede dokumenter var kontrakterne salg af rettigheder for 140.000 dollar til firmaet Cross Trading, der er et argentinsk familieforetagende mellem Hugo Jinkis og hans søn Mariano Jinkis.

Begge er under anklage i USA for bestikkelse og afpresning. Blandt andet menes de to at have bestukket højtstående Fifa-repræsentanter for at kunne købe billige tv-rettigheder.

Efterfølgende har de solgt rettighederne videre med stor profit.

Virksomheden videresolgte da også straks rettighederne, som Infantino underskrev, for et langt større beløb - 440.000 dollar.

- Jeg har aldrig personligt forhandlet med Cross Trading eller ejerne bag. Den proces blev ledt af et eksternt hold, der forhandlede på vegne af Uefa, skriver Infantino til AFP.

1 kommentar
Vis kommentarer