Fik allergisk reaktion - mistede 90 procent af huden

24-årige Khaliah Shaw blev ramt af voldsom allergisk reaktion efter at have taget anti-depressiv medicin

Det var en voldsom allergisk reaktion der var skyld i at amerikanske, Khaliah Shaw, mistede 90 procent af huden og næsten blev blind.

Den 24-årige studerende fra Georgia College and State University blev diagnoseret som manio-depressiv og fik ordineret medicin, i form af det anti-depressive middel, Lamotrigin.

En måned efter at Khaliah Shaw begyndte at tage medicinen begyndte hun at få udslæt i ansigtet. Hun opsøgte den lokale skadestue, men blev sendt hjem med meldingen om, at hun havde influenza og skulle under dynen. Det skriver Daily Mail.

Plus Boost dit immunforsvar til efteråret

I løbet af de næste par dage bredte udslættene sig til halsen, ryggen og brystet og blev mere voldsomme og smertefulde. Khaliah opsøgte igen skadestuen. Denne gang blev hun indlagt og isoleret, da man frygtede, at hun var blevet inficeret med en smitsom virus-sygdom.

Det viste sig dog , at den unge kvinde var blevet ramt af en allergisk reaktion efter at have taget Lamotrigin - det såkaldte Stevens-Johnson syndrom. Khaliah Shaw blev lagt i kunstigt koma og fik et chok, da hun blev vækket fem uger senere:

Se også: Svært at vide om man er allergisk over for hvepse

- Jeg var næsten blind. Jeg var skaldet. Mine fingernegle var faldet af og jeg havde mistet godt 90 procent af min hud, fortæller Khaliah Shaw til Daily Mail.

Den unge kvinde blev efterfølgende behandlet på en brandsårs-afdeling og tilset af en øjenlæge. Først syv uger senere blev Khaliah Shaw udskrevet fra hospitalet.

Sådan ser Khaliah Shaw ud i dag. Den 24-årige amerikaner bærer paryk, men hendes hår er så småt ved at gro ud igen. (Foto: Facebook).
Sådan ser Khaliah Shaw ud i dag. Den 24-årige amerikaner bærer paryk, men hendes hår er så småt ved at gro ud igen. (Foto: Facebook).
 

I dag - næsten 13 måneder senere - kæmper hun stadig for at komme sig efter den allergiske reaktion:

- Mit syn er stadig nedsat. Jeg drømmer om at få det igen, konstaterer Khaliah, der er tvunget til at gå med solbriller, fordi hun ikke længere kan tåle skarpt lys. Hun har desuden været nødt til at stille studierne i bero og har mareridt om ugerne i koma:

- Det plager mig stadig. Jeg kan høre respiratoren bippe. Jeg skal aldrig tilbage på brandsårsafdelingen, lyder meldingen fra den unge kvinde, der ikke længere tager medicin mod sine humørsvingninger.

 

 

22 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere