Fik anfald: Her redder hund sin ejers liv

Fantastisk video viser det øjeblik, hvor hunden Poppy redder sin ejers liv

Her kan du se episoden

Hvis du stadig var i tvivl om, hvorvidt hunden er menneskets bedste ven, så er her videoen, der overbeviser dig fuldstændig.

Hunden Poppys ejer, 23-årige Shannon Locke, lider af svær epilepsi. Og den to-årige labrador har udviklet en evne, en slags sjette sans, som gør, at den kan fornemme, når Shannon Locke er ved at få et epileptisk anfald. Det skriver Daily Mail.

For nylig lykkedes det ejeren af den dygtige hund at filme det fantastiske øjeblik, hvor Poppy advarede hende lige før et anfald – og reddede hendes liv.

Se også: Derfor stinker din våde hund

Videoen er siden Shannon Locke lagde den ud på nettet blevet set millioner af gange.

Allerede et kvarter før den 23-årige kvindes anfald startede, blev hun advaret af labradoren, som lagde en pote på hendes bryst. På den måde havde hun tid nok til at tænde kameraet for at filme hvordan Poppy efterfølgende redder hendes liv.

Den fire minutter lange video viser, at hunden slikker Shannon Locke om munden for at forhindre, at hun under anfaldet bliver kvalt af sit eget spyt. Også efter anfaldet ligger Poppy trofast ved sin ejers side.

Når den psykiske krise rammer, kan det virke helt uoverskueligt at få sat ord på sin situation og opsøge den rette hjælp. Foto: Polfoto Tips og guides Psykisk syg? Sådan får du den rigtige hjælp

’Jeg har tænkt længe over at lægge denne video ud, da det er utroligt pinligt… Men dette er epilepsi’, skrev Shannon Locke, da hun lagde videoen ud på sin Facebook-side.

’Jeg håber, at alle nu kan se, hvor fantastisk, hun (Poppy, red.) er, min smukke livreddende pels-baby, som jeg ville dø uden (bogstaveligt talt!!)’, fortsætter hun, og fortæller også om den træner, der har lært Poppy op i at advare hende om de voldsomme epileptiske anfald.

Samfund - 30. jun. 2015 - kl. 15:47 Hund død i glohed bil mens ejerne var i Ikea

Shannon Locke opdagede første gang, at Poppy havde en sjette sans for hendes anfald en dag, hvor hunden begyndte at opføre sig mærkeligt, hoppe op af hende og halse efter vejret. I første omgang tænkte Shannon Locke ikke nærmere over det, men så gik det op for hende, at Poppy kunne fornemme, at der var noget galt.

Siden har Poppy advaret sin ejer hver gang hun er lige ved at få et nyt anfald - altid mindst ti minutter før, det faktisk sker. Det giver hende tid til at slukke ild og stikkontakter, og gøre alt sikkert og klart til anfaldet.

Se også: Dyrevenner i chok: De skyder ungerne først

Efter at have opdaget Poppys utrolige evner, er forskere nu begyndt at se nærmere på, hvordan hunde i større grad vil kunne bruges til at hjælpe mennesker, som lider af epilepsi.

40 kommentarer
Vis kommentarer