Fik få dage at leve i: Nu går Amys hjerteskærende sidste billeder verden rundt

- Hun er klar til at dø nu og ikke længe have smerter, siger lillesøster, som har delt billeder af Amy, hvor hun slet ikke er til at kende

Amy Redhead har ført en videodagbog under sit sygdomsforløb. Video: Caters

28-årige Amy Redhead fra britiske Worcestershire havde døjet med mavesmerter gennem et stykke tid, da hun i oktober sidste år blev diagnosticeret med tarmkræft.

På det tidspunkt havde sygdommen allerede spredt sig til 70 procent af den unge kvindes lever, og Amy Redhead fik at vide, at hendes kræft var terminal.

Det skriver blandt andre Mirror.

Hun blev tilbudt kemobehandling for at forlænge sit liv, men det takkede hun nej til, fordi hun hellere ville nyde sin allersidste tid end at gå rundt og føle sig syg.

Vil vise sygdommen til verden
Oprindeligt fik Amy Redhead og hendes familie at vide, at hun med stor sandsynlighed ville kunne leve et halvt år endnu, men i løbet af den seneste uge er hendes helbred blevet forværret så meget, at lægerne spår, at hun kun har få dage tilbage.

Nu har den kræftsyge kvindes familie delt billeder af hende fra sygesengen på det hospice, hvor hun er indlagt. Det gør de for at vise resten af verden, hvilken forfærdelig måde tarmkræft påvirker kroppen.

- Amy havde haft ondt i maven før sin diagnose, men på grund af sin alder blev hun afvist af lægerne. Hun havde tabt sig en hel masse, men det var først, da hun mærkede en knude i sin mave, at hun blev sendt videre til undersøgelser, siger Amy Redheads lillesøster, Emily.

Amy Redhead fik oprindeligt seks måneder at leve i af lægerne. Men i den seneste uge er hendes helbred forværret med voldsom hast, og nu siger lægerne, at det er et spørgsmål om dage. Foto: Ritzau Scanpix
Amy Redhead fik oprindeligt seks måneder at leve i af lægerne. Men i den seneste uge er hendes helbred forværret med voldsom hast, og nu siger lægerne, at det er et spørgsmål om dage. Foto: Ritzau Scanpix
 

- Amy er så stædig og det var ingen overraskelse, da hun nægtede at få kemoterapi, lægerne havde allerede sagt til os, at det kun ville give os mere tid.

Har tabt 25 kilo
Søsteren fortæller, at Amy Redhead plejede at træne meget og var i meget god form, men efter sygdommens forfærdelige overtag har hun tabt 25 kilo, og er næsten ikke til at kende.

- Vi er så stolte over den kamp, hun har kæmpet de seneste måneder, hun har været så modig, men hun har sagt, at hun er klar til at dø nu, og ikke længere have smerter.

Hun og resten af familien håber, at de ved at fortælle den 28-årige kvindes allersidste historie kan få skabt fokus på tarmkræft.

- Hvis noget føles anderledes, eller du har en usædvanlig smerte, så få det tjekket, da det kunne have reddet Amys liv, råder den 22-årige søster.

58 kommentarer
Vis kommentarer