Annonce:
Annonce:

Fik nul fejl i altafgørende prøve: Alligevel dumpede de Kirstine

Kirstine Sinclair svarede rigtigt på alle spørgsmålene i indfødsretsprøven. Alligevel fik hun besked om, at hun var dumpet

Lektor Kirstine Sinclair fik sig lidt af en overraskelse, da hun modtog resultatet af sin indfødsretsprøve. Foto: Anthon Unger
Lektor Kirstine Sinclair fik sig lidt af en overraskelse, da hun modtog resultatet af sin indfødsretsprøve. Foto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Samfund

Man skulle tro, at Dansk Flygtningehjælps sprogcenter, Lærdansk, har styr på det danske sprog.

Men tvivlen rammer alligevel, når man læser nedenstående resultat, som Kirstine Sinclair modtog efter sin indfødsretsprøve.

'Vi skal hermed meddele dig, at du har fået 40 point ud af 40 mulige. Det kræver 32 point for at bestå. Dette betyder at du har desværre ikke har bestået og ikke modtager bevis. Med venlig hilsen Lærdansk Odense.'

I en og samme sætning får hun at vide, hun ikke har nogle fejl, og at hun desværre ikke er bestået.

Tag den nye test: Kan du blive dansk statsborger?

Født i Danmark
Kirstine Sinclair er født og opvokset i Danmark og er til daglig lektor på Institut for Historie på Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet.

Hun blev dog noget forvirret, da hun læste resultatet af sin prøve.

Annonce:

- Jeg blev rystet og tænkte årh nej, nu skal jeg have fat i Udlændinge- og Integrationsministeriet igen, og det er sjældent en god oplevelse, siger hun til Fyens.dk.

Dansk Flygtningehjælp beklager fejlen i den tilsendte mail. Dog glæder man sig over, at der er blevet gjort opmærksom på problemet.

- Det er beklageligt, og det er en fejl fra vores side, men jeg er også glad for, at Kirstine gør os opmærksom på det, og det skal bare ikke ske igen. Vi lærer af vores fejl, og det er godt, at der er en ressourcestærk person, som siger, at det her er for dårligt. Den kritik og feedback tager vi mod med kyshånd. Det er vigtig og essentiel information for os, siger integrationschef Anette Christoffersen til Fyens.dk.

Nanna har været dansklærer i 12 år: Skal alligevel bestå indfødsretsprøve

Menneskelig fejl
Integrationschefen oplyser, at der er tale om en menneskelig fejl, som har betydet rod i de skabeloner, som de bruger til at sende svar på indfødsretsprøven til ansøgerne.

Annonce:

Brevet er langt fra den eneste fejl, Kirstine Sinclair har oplevet i forbindelse med sin indfødsretsprøve. Sms'er fyldt med sproglige fejl og koks med adressen på prøvelokalet var også en del af oplevelsen.

Dansk flygtningehjælp bekræfter over for Ekstra Bladet, at Kirstine Sinclair har bestået sin indfødretsprøve trods besked om det modsatte, og at hun vil få de rigtige papirer snarest muligt.

Derudover har Dansk Flygtningehjælps sprogcenter i Odense kontaktet Kirstine Sinclair, så hun kan sætte yderligere ord på sin kritik, så Lærdansk forhåbentlig kan få rettet op på fejlene.

Hans historie går verden rundt: Kom til Danmark i 2014 - nu lærer han andre dansk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: